Høkassen – gårdbørnehave og vuggestue i Ørsbjerg

hoekassen-1Høkassen er en Rudolf Steiner inspireret daginstitution med børn fra knap et år og op til 5 år. Og Rudolf Steiner inspirationen betyder bl.a., at al kost er økologisk/biodynamisk og vegetarisk, og det meste kommer fra Nørregård, der også ligger på adr. Nedermarken 8, Ørsbjerg, 5560 Aarup.

Den formelle leder er Elke Bliese, der også er leder af bostedet Bernards Hus. Det daglige arbejde på daginstitutionen Høkassen klares imidlertid af de tre pædagoger, Sussi Kønskov, Birgitte Vibe Larsen og Anita Jensen, og de virker både i børnehave og vuggestue.

Dagsrytmen fremgår af fremgår af husets brochure, og her kan man læse, at stedet åbner kl. 7.00. Derefter kan børnene være med til fx skrælning af grøntsager, tøjvask fremstilling af dej til boller. I løbet af dagen bliver der leget og sunget, og det sker bl.a. i haven eller i skoven. Senere er der eventyrfortælling for de større børn og hvil og leg igen. Kl. 16 er der lukketid. Der er i høj grad vægt på friluftsliv, og hele haven er legeplads, og samtidig kan komme ud og kigge på Nørregårds dyr.

hoekassen-birgitte-vibe-larsenI løbet af året er der forskellige fester, fx lanternefest, julefest, forårsfest og påskefest, og det er normalt, at forældrene deltager i en del praktisk arbejde for at skabe gode arrangementer o.l., mens børnene hjælper med at bage, rive, luge, strikke og meget andet.

Åbning og priser: Fra mandag til fredag er der åbent fra 7-16, og prisen for en børnehaveplads er 2215 kr., mens hvert vuggestuebarn koster 2715 kr. Juli er betalingsfri. Max antal børn er 15 i alt.

Kontakt:

Tlf. 63430032

Mail:

www.hokassen.dk

Interview ved H.W.

Aarup.dk er ved at lukke ned, så vi modtager ikke nye indlæg.

 

Bogmærk Permalink.