Det sker i 5560 Aarup – september 2021

Erholm Slot set fra Dorthebjerg Mølle

Erholm Slot set fra Dorthebjerg Mølle

Et hav af koncerter

Assens Musikskole holder lørdag den 11. september kl. 10 koncert for de små på Industrien i Aarup. Barbaras koncert med band er primært for 1-5 årige med forældre og/eller bedsteforældre. Billetter er gratis og kan bestilles på Musikskolens hjemmeside.

Den 11. september åbner Musik på Industrien efterårssæsonen med en koncert med Isam B med band. Isam B og hans band spiller ved efterårets turnè blandt andet fortolkningen af H.C. Andersens tekst ’I Danmark er jeg født, ’Bølger’ og ’Ramadan i København’, samt nogle af hans største engelsksprogede sange. Læs mere om koncerten og billetkøb på Musik på Industriens hjemmeside.

Søndag den 12. september kl. 14 inviterer Aarup Bibliotek og Musik på Industrien til koncert med Moussa Diallo Trio, der spiller og synger sange fra ”Cirkeline & Coco Rejser til Afrika”. Koncerten byder således på storytelling om et fortryllende univers af eventyr kombineret med autentiske afrikanske rytmer. Læs mere om koncerten og billetkøb på Musik på Industriens hjemmeside.

I Orte Kirke er der søndag den 12. september kl. 15 solokoncert med Jørn “Ørn” Jeppesen, hvor der som en del af koncert vil blive fortalt historier fra musikbranchen og baggrunden for de sange og melodier, der synges og spilles. Læs mere om koncerten på Orte Kirkes hjemmeside.

Samtidig ligeledes søndag den 12. september kl. 15 er der koncert i Rørup Kirke. Anna Klosiak, sang og cello, Tove Jacobsen, flygel og Elisabeth Koch, blokfløjter – er trioen, som her vil hylde den skønne september ved sensommerkoncert i Rørup Kirke. Læs om arrangementet på Rørup Kirkes hjemmeside.

Og søndag aften kl. 20 – også den 12. september – er der igen stillet op til koncert på Industrien. Det er den nordjyske sanger og sangskriver Søren Krogh, der sammen med guitaristen Janus Bechmann vil spille, synge og fortælle historier. Læs mere om koncerten på Musik På Industriens hjemmeside.

Torsdag den 16. september kl. 19.30 er der koncert og fortælling i Kerte Kirke ved Christian Dyrst. Koncerten har titlen: “Strejftog i Højskolesangbogen”. Christian Dyrst vil fortælle om Højskolesangbogen og dens oprindelse. Og så skal der selvfølgelig også synges. Læs mere om koncerten på Kerte Kirkes hjemmeside.

Søndag den 19. september står Ivan Pedersen & Trio på scenen på Industrien. Trioen består af Sten Rasmussen, Troels Skovgaard og Søren Skov. Ved denne koncert kan man genhøre gamle kendinge, sange fra det seneste album og meget mere. Læs mere om koncerten og billetkøb på Musik på Industriens hjemmeside.

Lørdag den 25. september gæster det danske band ”She’s a Sailor” Industrien. Bandet er på debutplade-turné med indie-pop-rock. Læs mere om koncerten og billetkøb på Musik på Industriens hjemmeside.

Haveselskabets plantemarked 2021

Haveselskabet og Erholm Gods inviterer lørdag den 11. september kl. 10-16 til et plantemarked i parken ved Erholm. Der vil være salg af planter, træer og buske samt ting til haven. Der vil også være mulighed for en guided tur rundt i haven, for at se og høre om de mange specielle træer og planter, der gror i haven. Læs mere om arrangementet på Erholms hjemmeside.

Åbent hus på Kulturhuset Industrien

Søndag den 12. september er der åbent hus på Industrien, hvor bibliotek, Musik På Industrien og Galleriet byder på oplevelser. Foreningen bag Galleriet lægger således op til den store “maledag” for alle skolebørn på parkeringspladsen bag Industrien. Her vil der blive opsat lærred til de kunstneriske børn. Læs mere om hele arrangementet på Aarup.dk.

Galleriet

Galleriet har i september en udstilling, hvor Karen Kruse viser malerier og Henriette Flindt keramiske værker. Karen Kruse maler mennesker, som hun ser i bybilledet og i metroen i Madrid, personer, som er fordybet i tanker. Andre motiver er havet og de danske grønne skove, der er kontraster til storbyen.  Henriette Flindt arbejder mest med stentøjsler og porcelænsler, og i udsmykningen af værkerne  bruges menneskeskikkelser, fantasifulde dyreformer og blomster.

Udstillingen kan ses i bibliotekets åbningstid til og med fredag den 1. oktober. Alle er velkomne til ferniseringen i Kulturhuset Industrien på adressen Bredgade 73, 5560 Aarup.  Læs mere om Galleriet på kunstforeningens hjemmeside.

Aarup Bio

Dernæst viser Aarup Bio filmen ”Respekt” fra  torsdag den 9. september til onsdag den 15. september. Filmen handler om den amerikanske soulsanger Aretha Franklin liv, og hvordan hun gennem årene finder sin egen stemme, stil og sjæl. Læs mere om filmen og spilletider på biografens hjemmeside.

Efterfølgende er det filmen ”Supernova”, som Aarup Bio har på programmet. Den vises fra torsdag den 16. september til onsdag den 22 september. Den engelske film Supernova handler om koncertpianisten Sam og forfatteren Tusker, der har dannet par i mange år, og som nu er på rundtur i Nordengland i en autocamper. Men alt er ikke lige så hyggeligt, som det tidligere har været, for Tusker er ved at blive ramt af demens. Læs mere om filmen og spilletider på biografens hjemmeside.

Fra torsdag den 23. til tirsdag den 28. september viser Aarup Bio filmen ” Det sidste brev fra din elsker”. En kvindelig journalist ved en avis i London genoplever en passioneret kærlighedsaffære gennem en række kærlighedsbreve, som en tidligere udenrigskorrespondent skrev til sin elskerinde – – hustruen til en rig og magtfuld mand. Læs mere om filmen og spilletider på biografens hjemmeside.

Teater

Vestfyns Teater opfører fredag den 17. september forestillingen ”Mænd i mindre doser” på scenen på Industrien. Eva smider Adam ud af paradiset. Stykket er en tour de force i ukuelige og elskelige mænd, der til sidst betyder, at Eva beder Adam om igen at flytte tilbage til paradiset… Læse mere om forestillingen og billetsalg på Vestfyns Teaters hjemmeside.

Foredrag

Industriens foredragsforening inviterer til foredrag med Poul Petersen onsdag den 29. september kl. 19 i biografsalen. Poul Petersen er formand for Foreningen Trankebar og tidligere forstander på Vestfyns Efterskole, og han vil fortælle om de aftryk, Danmark har sat i netop Trankebar. Læs mere om foredraget på foredragsforeningens hjemmeside.

Årsmøde

Aarup Lokalråd afholder årsmøde på Industrien torsdag den 30. september kl. 19.00-21.00.

Gudstjenester mm. i områdets kirker.

Lørdag den 11. september

 • Orte Kirke, kl. 10.15: Konfirmation.

Søndag den 12. september

 • Skydebjerg Kirke, kl. 10.15: Gudstjeneste.
 • Padesø Kirk, kl. 14.00: Gudstjeneste.

Søndag den 19. september

 • Aarup Kirke, kl. 10.15: Gudstjeneste.
 • Kerte Kirke, kl. 10.30: Høstgudstjeneste.
 • Rørup Kirke, kl. 11.30: Høstgudstjeneste.
 • Orte Kirke, kl. 15.00: Høstgudstjeneste.

Lørdag den 25. september

 • Skydebjerg Kirke, kl. 14.00: Dåbsgudstjeneste.

Søndag den 26. september

 • Padesø Kirke, kl. 10.00: Gudstjeneste.
 • Rørup Kirke, kl. 10.15: Gudstjeneste.
 • Skydebjerg Kirke, kl. 11.00: Høstgudstjeneste for guldkonfirmander..
 • Aarup Kirke, kl. 11.30: Gudstjeneste.
 • Aarup Kirke, kl. 14.00: Høstgudstjeneste.

Aarup Kirke tilbyder endvidere morgensang om fredagen fra kl. 9-10 samt babysalmesang. Læs mere om arrangementerne på Aarup Kirkes hjemmeside.

God fornøjelse til alle i den kommende tid.

Annie Gaardsted Frandsen

 

Har du en nyhed eller en begivenhed du ønsker at dele med 5560, kan du kontakte os på eller indtaste den på nyhed

 

Bogmærk Permalink.