Frivilllige vil tale med folk i Aarup om fibernet

Om fibernet og fordelene
Energi Fyn undersøger i øjeblikket om der er interesse for fibernet i Aarup. For at  Energi Fyn vil lægge kablerne, skal minimum halvdelen af husstandene i området forhåndstilmelde sig. I Aarup svarer det til 900 husstande.
Deadline for forhåndstilmeldingen er den 30. september og ifølge Energi Fyn er der 33% eller 330 husstande der har tilmeldt sig. Det svarer til, at 10 om dagen skal melde sig til, for at nå 900 inden deadline.

Sammenslutningen for Fibernet i Aarup
Den kommende deadline og de manglende tilmeldinger, har fået en gruppe borgere til at tage sagen i egen hånd. Baseret på erfaringer fra andre områder der har fået fibernet, har de besluttet, at der skal stemmes dørklokker. Opslag på facebook, plakater og artikler hjælper kun til en vis grænse. For at få de sidste med, er man nødt til at komme ud og møde folk ansigt til ansigt.

Gruppen er nystartet og der er indtil videre ikke mange medlemmer, men de håber at folk vil støtte op og give en hånd. Man behøver ikke have teknisk indsigt for at hjælpe. Det handler om, at fortælle hvorfor man selv synes det er en god ide og tage en snak med folk.

Frivillige fibernet

Carina og Martin er to af de frivillige, der i den kommende tid vil komme rundt og snakke fibernet.

En af initiativtagerne, Martin Juhl Nielsen, siger “Al hjælp er velkommen. Vi ved folk ikke har meget tid tilovers, men vi håber folk vil tage deres egen vej og måske nabovænget og så melde ind til os hvad der er besøgt. Så sørger vi for at holde et kort opdateret, så det samme område ikke bliver taget 2 gange.”
Derudover opfordrer gruppen til at tale med venner og naboer om fibernet, så Aarup kan nå op på de krævede tilmeldinger.

Kortet over hvad der har været besøgt, kan ses her: https://gmapgis.com/viewer.html?fcode=8XpNZU5uaeO

Martin slutter med en lille opsang til borgerne i Aarup
“Det er jo ikke kun om DU har brug for fibernet. Det er også en investering i huset og i lokalområdet. Og ikke mindst dine naboer. De er afhængige af at du tilmelder dig, for at der bliver etableret fibernet i Aarup.”

Hvis du vil give en hånd eller bare vide mere, kan du kontakte Martin på .

Er det nu du skal tilmelde dig?
Hvis du er i tvivl om du skal melde dig til, måske fordi “det du har nu, jo er meget godt”, så prøv lige at tænke det igennem én gang til: din udgift på kr. 1494 (hvilket jo også giver dig mulighed for at prøve fibernettet i 6 måneder) er en meget lille udgift for at få gjort både Aarup men ikke mindst din egen bolig mere attraktiv.

Det er vigtigt at huske på at hvis der ikke er nok der forhåndstilmelder sig, så kører “fiber-toget” videre, og dermed er der ingen der får muligheden for at få fiber – heller ikke om 6 måneder eller måske et år, fordi fiberen er ganske enkelt ikke til stede i byen.
HUSK: hvis nu fibernettet bliver en realitet så vil det fremadrettet koste kr. 2995 at få indlagt fiber til husstanden – det er GRATIS nu ved forhåndstilmelding.

  1. Meget billig tilslutningspris på 0 kr. hvis du melder husstanden til NU! – eneste udgift er at du binder dig til 6 måneder med fibernet efter installationen, herefter kan du opsige det igen, og udgiften stopper. Til gengæld er fiberen så installeret i huset og klar til brug når det ønskes, uden en installations afgift. Prisen for det billigste produkt for de 6 måneder, er pt. kr. 1494, hvilket jo også inkludere installationen, der normalt alene koster kr. 2995.

  2. Alle boliger, og parcelhuse især vil naturligt blive set som mere attraktive med fiber installeret, uanset om forbindelse er aktiv eller ej – blot den er installeret.

  3. Fibernet i Aarup vil løfte områdets tiltrækningskraft for tilflyttere. Det vil det ene og alene af den grund at fibernet er det mest fremtidssikrede medie vi har.

  4. Endnu en internetudbyder at vælge. Der er så valgmulighed mellem alle typer udbydere: TDC sammen med andre på kobber, Stofa på coaxkabler og Energi Fyn på fiber. Der kan så vælges udbyder og løsning alt efter behov.

Kontakt og info:
Martin Juhl Nielsen
Mail: .

Nyheder om Fibernet i Aarup kan følges på https://www.facebook.com/fibernetaarup

Link til infomateriale fra Energi Fyn https://www.energifyn.dk/privat/fibernet/fiberbredbaand/informationsmateriale

Link til forhåndstilmelding: https://www.energifyn.dk/privat/fibernet/bestil-fibernet/etableringssites/aarup?alias=Aarup

Aarup.dk er ved at lukke ned, så vi modtager ikke nye indlæg.

 

Bogmærk Permalink.