Henrichs ballonfærd – Landingen (3/3)

På en del af sine ture over Nordfyn skal ballonskipper Line passe på ikke at komme for tæt på Beldringe Lufthavn. Større bebyggelser og byer skal ligeledes undgås, når man nærmer sig landingstidspunktet.

Dagens landing kom denne gang til at foregå nær Holse Stationsby, hvor det uhyggelige mord, ”Holsemordet”, foregik i 1907. Helt konkret foregik landingen helt roligt og ”veltilrettelagt” tæt på en brakmark ved den ganske lille by ”Pythuse”. Fra luften lignede det et perfekt landingssted! Der var en markvej 30 meter fra landingsstedet, hvor følgebilen kunne hente de luftfarende…

Men følgebilen med Brian Visby Hansen, der trofast havde fulgt med på jorden, måtte opgive at køre op ad markvejen, så alt udstyret – hylster, gasflasker og kurv måtte slæbes 250 meter til nærmeste vej. Og da det stadig truede med lidt regn, så var det på med de udleverede arbejdshandsker, pakke hurtigt sammen og få alt båret tilbage til traileren.

 

Dåben

Ifølge traditionen skulle Birgit og Henrich så døbes for at markere deres første ballonfærd. Det foregik på flg. rituelle måde:

De skulle begge ned på knæ på landingspladsen, derefter skulle det blæses lidt ballonild hen over deres hoveder. Næste dåbsetape bestod i, at de fik drysset lidt lokal markjord ovenpå. Til sidst skulle der åbnes en flaske champagne eller crémant, og lidt af flaskens indhold blev så hældt ud over deres hoveder. Henrich tillod dog ikke at lade det hele gå til denne rituelle handling, for cremant smager jo også godt på den naturlige måde.

På den måde blev Henrich døbt ”Henrich af Pythuse” med respekt for landingslokaliteten.

Inden turen og flere gange undervejs blev vejrudsigten kontrolleret, for ballonen bør ikke have for meget regn. Der kom kun ganske få dråber regn lige ved landingen. De fleste dråber kom således fra cremantflasken.

Til sidst stor ros til Line, der med sin pædagogiske, rolige men faste instruktion gjorde hele ballonturen til en tryg oplevelse. Og tak til Brian i ledsagerbilen, der med sit store lokalkendskab kunne berolige landmanden, hvis mark vi var landet i.

Som Line siger: Ikke to ture er ens. Men Henrich og Birgit var glade for, at det blev en morgentur. Der er en helt utrolig stille stemning over landet om morgenen, og den mærker man tydelig fra en ballon.

Og ja trygt nede på jorden – men højt oppe resten af dagen.

H.S. & H.W./Aarup.dk

Har du en nyhed eller en begivenhed du ønsker at dele med 5560, kan du kontakte os på eller indtaste den på nyhed

 

Bogmærk Permalink.