City Kiosken

Kiosken har eksisteret på denne adresse i ca. 34 år, og Per Kaspersen har haft den i ca. 16. Inden da var han kontorassistent og grossistsælger, bl.a. for Haribo, som han solgte for i Aarup. Han fik derfor øje på de særlige muligheder i denne forretningsby, der i dag er blevet kommunens vækstby.

IMG_0244Han mærker tydeligt opsvinget i sin egen butik, men han hører også positive signaler fra de andre handlende i byen. Der er størst opgang i spil, f.eks. Euro-jackpot, bl.a. fordi puljen nu (5./12.-14) er oppe på 360 mio. kr. Spillemaskinerne er der også mere gang i – ikke mindst pga. flere kunder fra Vissenbjerg. Lotto giver 10 % til sporten, og spillemaskinerne giver også 10 %, her øremærket til Aarup Boldklub.

Per har status som VIP-forhandler, komunens eneste, og det betyder, at alle oplysninger til hver en tid skal være fuldstændig i orden, og han kan også hjælpe alle, der aldrig har spillet før. F.eks. spillede mange på, at Danmark ville vinde over Serbien den 14./11.

Det er også en butik, hvor mange køber ugeblade og cigaretter, fordi folk kan komme hurtigt ind og ud. Derfor er det også vigtigt både for ham og mange andre forretninger i Bredgade, at der er nok parkeringspladser – de skal absolut fastholdes for at fremtidssikre forretningsbyens omsætning.

Han mener, at byen generelt ligger meget fordelagtigt med de mange trafiklinjer, og at Aarup her har en fordel frem for den meget smukke gamle købstad og havneby Assens. Vi skal imidlertid ikke sove i timen, så det er godt med arrangementer som f.eks. Open by Night, bymarkedet og de mange foreninger, men vi skal nok også have en del byrenovering hen ad vejen.

Tidligere havde forretningen åbent til ud på aftenen. Så kunne folk købe det, man manglede, når supermarkederne havde lukket. I dag lukkes der kl. 18 på hverdage og kl. 14 på søndage. Efterhånden er det andre varer, der er i fokus, f.eks. taletidskort, ugeblade, der kan reserveres af faste kunder, desuden slik og sodavand. Men det mærkes også, at unge mennesker under 40 år ikke læser ret mange aviser mere, og at nogle af dagbladene endog overvejer at gå helt og holdent på nettet. Spørgsmålet er, hvornår papiravisen bliver helt udfaset? Ingen kender vist svaret i dag.

På spørgsmålet om helt særlige og nye initiativer i byen nævner Per muligheden for at få en parkeringsplads til autocampere. Måske kunne stedet være pladsen bag den gamle Aarup-hal, måske også andre steder. Det ville automatisk give flere kunder i butikkerne, og campisterne kunne så også få øje på den meget smukke natur ved Brende Å, bakkerne, skovene, Erholm og de mange historiske steder.

Natur, kultur, historie og forretning er på ingen måde hinandens modsætninger – tværtimod.

Interview ved H.W.

 

Aarup.dk er ved at lukke ned, så vi modtager ikke nye indlæg.

 

Bogmærk Permalink.