Koncert med Syngedrengene i Kerte Kirke

Det var en stor glæde at vi torsdag d. 22. marts kunne byde godt 30 Syngedrenge fra Vor Frue Kirke i Assens velkomne i den smukke Kerte Kirke. Syngedrengene blev ledet af organist Finn Pedersen, som sikkert og kompetent ledte koret gennem aftenens flotte repertoire. Det omfattede bl.a. Mozarts hymne Ave verum corpus, M. Pedersens, Nu beder vi den Helligånd, fællessalmer og mm. Aftenen blev afsluttet flot med negro spirituals.

Blandt herrestemmerne hos Syngedrengene er også vor egen kirkesanger, René Kappendrup. Han sang i koret som dreng og vendte for nogle år siden tilbage til koret som voksensanger.

Syngedrengene er Danmarks ældste drengekor og har fungeret uafbrudt siden grundlæggelsen d. 1. marts 1856. Traditionen med syngende drenge i kirkerne går i øvrigt helt tilbage til 1500-tallet, hvor det i købstæderne var eleverne på Latinskolen, der sang ved tjenesterne i kirkerne.

Siden 1970’erne har koret været drevet som et drenge- og mandskor efter engelsk forbillede, hvor falseterende herrestemmer synger altstemmen i koret – de såkaldte kontratenorer.
Syngedrengene består af ca. 40 drenge og unge mænd fra Assens og omegn.
Ved siden af arbejdet ved Vor Frue Kirke afholder de årligt ca. 20 koncerter – og i år blev vi i Kerte så heldige at være én af de kirker, som Syngedrengene besøgte.

 
 
 

Aarup.dk er ved at lukke ned, så vi modtager ikke nye indlæg.

 

Bogmærk Permalink.