Foredrag: Min økologiske køkkenhave

Nyhedsbrev nr. 69 fra Industriens Foredragsforening  

Onsdag, den 11. april kl. 19:00 – Galleriet   Hervé Lognonné: Min økologiske køkkenhave

At dyrke sin have økologisk betyder ikke kun at dyrke sin have uden brug af gift og kunstgødning. Det betyder også at man holder sin jord levende, dyrker mangfoldigt og passer på havens dyre, både store og små.  Det forholder sig nemlig sådan, at i den økologiske have, hjælper vi alle hinanden: planter, mikroorganismer, regnorme, fugle, muldvarpe, m.fl. Det er det foredraget handler om, hvordan man indretter sin have, planlægger næste sæson og passer på jorden.  

Foredraget er delt i to  
Del 1: Hvorfor og hvordan ? Her fortæller Lognonné, hvorfor og hvordan han gør, som han gør, om det grundlæggende: indretning af haven, de forskellige bede, sædeskifte, jorddække, grøngødning, kompost, m.m. Der bliver tid til at stille spørgsmål.  

Del 2: Om jordforbedring. Der er mange måde at forbedre sin jord på: kompost, fladkompostering, planteekstrakter, kaffegrums, grøngødning, ålegræs, m.fl. En frugtbar jord er altafgørende. Her vil Logonné gå lidt mere i dybden med det, som foregår i selve jorden, det liv, som udfolder sig der, og som er en betingelse for at kunne dyrke sunde og velsmagende grønsager. Her vil der også være tid til spørgsmål.  

Hervé Lognonné har 20 års erfaring med at dyrke have. Han fortæller om indretning af haven, de forskellige bede, sædeskifte, jorddække og grøngødning. Jordforbedring er aftenens andet emne: Livet, som det udfolder sig i selve jorden, er er en betingelse for at dyrke sunde og velsmagende grøntsager.
Hervé Lognonné stammer fra Frankring. Har boet i Danmark siden 1974, er kokkeuddannet og virker som haveambassadør for foreningen Praktisk Økologi. Han har dyrket sin have i 20 år, noget mere intensivt de seneste 10 år og er ca. 70 % selvforsynende med grønsager.Hans holdning er at dyrke sunde og velsmagende grønsager ved at pleje jorden og det liv, som er i den.
Dette har medført et nysgerrigt og opsøgende syn på havedyrkning med mange spændende eksperimenter til følge.   Du kan læse mere om det på havelab.dk.      

Billetter ved indgangen: 80 kroner, inklusive kaffe og kage.
Medlemmer af Industriens Foredragsforening og Vissenbjerg Borger og Kulturforening dog kun 60 kroner.

KONTINGENT   OBS: Har I endnu ikke betalt kontingent, så er det aldrig for sendt, at indsætte 50 kroner på vores konto i Totalbanken: 6880 1079929.    
Med Venlig Hilsen,  
Henning Frandsen
p.v.a. Industriens Foredragsforening Aarup, 5. april 2018

Har du en nyhed eller en begivenhed du ønsker at dele med 5560, kan du kontakte os på eller indtaste den på nyhed

 

Bogmærk Permalink.