Insektvenligt blomsterbed på vej

Borgerne i Aarup og evt. gæster får nu noget spændende at kigge på – og ikke kun det, for der bliver også noget for lugtesansen.

På hjørnet mellem Vestergades vestlige ende og starten af Møllegårdsvej kommer der et insektvenligt bed med blomster og krydderurter. Der kommer bl.a. oregano, salvie, kløver, to slags storkenæb, mange slags blomster – altså en god variation af stauder og løg.

Hele blandingen er fra ”Byblomst”, fortæller Aslak og Simon, ansat ved gartnersektionen i den kommunale ”Entreprenørgården” i Aarup. Kommunens folk vil passe det regelmæssigt, og det lettes af, at planterne står i et tykt lag grus, der giver invaderende ukrudt ringe vilkår – og letter den regelmæssige lugning.

Oplevelsescenter
Alt dette kan medvirke til et helt oplevelsesområde i den vestlige bydel, idet vi i forvejen har starten på det unikke del af den 7-8 km lange del af Brendeå-dalen, der er beskrevet af Achton Friis allerede i 1936 og den nu nedlagte Skydebjerg Vandmølle.

Og vi har desuden stedet ”Ravnebanken” lidt oppe ad Tokeskovvejen, hvor høvdingen Palnatoke angiveligt – i hvert fald ifølge sagnet – skulle have skudt Harald Blåtand i bagdelen med sin pil omkring år 960.

Samtidig har vi også vandrestierne op ad Rokkebjerg ganske tæt på.

Så det er altså ikke kun lugtesansen og synssansen, men også fantasi og bedre kondition, der kan stimuleres i dette område.

Hvem tør herefter påstå, at Aarup ikke har noget potentiale?

H.W./Aarup.dk

Aarup.dk er ved at lukke ned, så vi modtager ikke nye indlæg.

 

Bogmærk Permalink.