Aarup.dk besøgte byens nye kromand, Casper Andersen, lige ved overtagelsen i efteråret, og han er nu godt i gang med vækstbyen Aarups medvind i ryggen. Med ejeren selv er der normalt 3 ansatte, og der er meget at lave, forsikrer Casper – han mærker absolut byens fremgang og optimisme, som www.Aarup.dk har berettet om.
Og hvordan er byens kromand uddannet?
Han var først elev på Fjelsted Skov Kro, der også har heddet “Hos Polle”, i et par år. Men som kok skal man være alsidigt uddannet og have inspiration flere steder fra, så de næste 2 år foregik elevtiden på Restaurant Amadeus i København og selvfølgelig også på fagskolen. Men trangen til alsidig “pensumindlæring” sluttede ikke med disse 2 steder, for han har også skaffet sig yderligere kendskab til faget på Scandic i Odense og på Gelsted Kro.
At være velorienteret inden for et fag er ikke noget man bare er en gang for alle, mener Casper. Man skal sørge for løbende opdatering og fornyelse, ellers er man hurtigt passé i globaliseringens tidsalder.
På Hotel Aarup Kro satses der på flere strenge. Der kommer fx en del selskaber, der er møder og dagkurser, der er a la carte-servering, og så er ordningen med mad ud af huset, fx smørrebrød og frokostanordninger i klar vækst, og Casper bringer selv maden ud til kunderne. Vandrehjemmet drives stadig af kromanden, men det bør nok moderniseres, mener Casper, der også har fået moderniseret og malet en del siden overtagelsen, og af hensyn til dagkurserne, foredrag og lignende er der monteret en ny projektor i den store sal.
Hvad er der sket med menukortet?
Efter de tidligere ejere føres “Karens Jægerschnitzel” og en Wienerschnitzel videre, og i det hele taget videreføres en del klassiske kroretter. Men der er også meget nyt, fx varmrøget laks og carpaccio, og der vil komme nye menukort 2-3 gange pr. år. Og Casper vil ikke nødvendigvis bestemme det hele selv – han er meget åben for forslag fra kunderne – han lytter gerne – og der må absolut gerne komme flere fiskeretter på kortet, mener han.
Der er også kommet en del nye vine på kortet, fx den italienske hvidvin Il Garganega la Collina dei Ciliegi på Garganega-druen. Og en interessant rødvin kunne være Corta Porta, San Rustico fra Italien. Der indgår bl. a. flg. druer: Croatina og Sangiovese, og vinen er lagret 12 måneder på slovenske egefade.
Og hvordan er så kromandens syn på tilsætningsstoffer?
Ja, han bruger ingen “skumle tilsætningsstoffer”, kun naturlige ingredienser – han hylder absolut brugen af rene råvarer, så ingen kunder får ubehagelige overraskelser.
Og hvad kunne Aarup.dk’s skrivende medarbejder så have lyst til at prøve?
Det skulle absolut være røget laks med stuvet spinat og brød som forret og helstegt krondyrryg med waldorfsalat, gelé m.v.som hovedret og dertil de nævnte vine fra Italien – evt. kunne rødvinen skiftes her ud med Barolo DOCG, der har en lidt højere pris.
H.W.
Aarup.dk er ved at lukke ned, så vi modtager ikke nye indlæg.