Folkekirkens Nødhjælps Genbrugsbutik i Aarup fylder 3 år

genbrugFødselsdagsudsalg
Genbrugsbutikken, der har adresse på Indre Ringvej 7 i Aarup fylder nu 3 år, og Aarup.dk har været på besøg.
Egentlig er fødselsdagen den 29./8., men forretningen, der drives frivillige, markerer fødselsdagen ved at sælge alt i butikken til ½ pris i dagene fra tirsdag den 25./8. til og med fredag den 28./8.

De frivillige
Der står i alt 16 frivillige bag arbejdet med at drive denne forretning, men blandt dem er der et fast udvalg på 4, der udgør en slags forretningsudvalg eller “ledelse”, og det er Vita Nielsen, Ulla Norberg, Anne Marie Langhoff og Vibeke Børsting.

IMG_0209Varetyper
Alle disse frivillige har selv skabt rammerne for forretningen, der bl.a. sælger legetøj, sko, møbler, service, bøger, smykker, tøj og meget mere, der kan skaffe penge til nødhjælp. Så folk, der vil give noget til denne forretning, kan bare henvende sig, og der er virkelig mange, der ringer og spørger, om butikken vil have brugte møbler m.v.
Når der kommer varer ind, fastsætter personalet selv priserne, og det sker i nogle tilfælde ved hjælp af internettet.

Brug for hjælpsomme hænder
Der er altid brug for flere hjælpsomme hænder i denne butik, fx nogle til at passe kassen, nogle til at stryge tøj eller til at klargøre varer til salg, nogle som er dygtige handy-men eller nogle, der kan hjælpe med at køre møbler, pakke ud og reparere.

IMG_0208De bedste oplevelser
Arbejdet er meget livsbekræftende, fortæller Vibeke Børsting, der selv er frivillig i butikken.
Af og til kommer der fx kunder, der køber et antal bøger. Og en del af dem kommer senere tilbage med de samme bøger og forærer dem til butikken, så de kan sælges igen – igen. Det sker vist ikke i så mange forretninger.
I det hele taget ser det med www.aarup.dk – briller ud, som om de frivillige i den 3-årige butik er lige så begejstrede for dette nyttige arbejde, som de er for børnebørn på samme alder. Og den begejstring udmønter sig bl.a. i, at man sidste år kunne aflevere et overskud på 115.000 kr. til Folkekirkens Nødhjælp.
Personalet håber i øvrigt på, at de næste år kan aflevere endnu flere penge.
Beretningerne om flygtninge og anden nød i vores tid kunne også godt tyde på, at der virkelig er brug for disse penge.

Åbningstider og telefon
Forretningen er åben fra tirsdag til fredag fra kl. 13 – 17.30. Den første lørdag i hver måned er der åbent fra 10 – 13.
Tlf. 41887051

Skrevet af H.W.

Aarup.dk er ved at lukke ned, så vi modtager ikke nye indlæg.

 

Bogmærk Permalink.