Folkebladet og Danske Bank

Part 5 af konjunkturmålingen runder Folkebladet og Danske Bank.

Folkebladet i Assens Kommune 

Claus Jacobsen med et eksemplar af Folkebladet

Claus Jacobsen med et eksemplar af Folkebladet

På Folkebladet mener Claus Jacobsen, at der er tegn på fremgang for by og egn. Det ses tydeligt via flere annoncer, som er et godt konjunkturbarometer. Folk er virkelig parate til at bruge flere penge. Staten burde dog beholde bolig-job-ordningen for at give mere arbejde til håndværkerne, det ville gavne os alle.

Hvis byen skal klare sig godt, må vi holde sammen, yde god service, og alle forretninger må være meget opmærksomme på folks især nye ønsker/nye varetyper. Disse må desuden være med på god service, og folk må handle lokalt. Det gælder også om i videst muligt omfang at annoncere lokalt.

Når Aarup klarer sig bedre end andre byer i nærheden, skyldes det beliggenheden, naturen, infrastrukturen og de gode store virksomheder, især Tempur og Carl Hansen for nu at nævne de største, men de andre bør ikke glemmes.

Interview ved Hans Walmar

 

Lasse Djernæs Sørensen, Søren Stokholm og Raphael Curreaux Neerholt fra Danske Bank, Aarup

Lasse Djernæs Sørensen, Søren Stokholm og Raphael Curreaux Neerholt fra Danske Bank, Aarup

Den Danske Bank i Aarup

Bankens leder i Aarup, Lasse Sørensen, kunne fortælle til Aarup.dk, at Aarup fra 2007-2014 har fået i gennemsnit 49 indbyggere mere om året. Alene i 2013-2014 er befolkningen steget med 101 i Aarup, mens Assens by i samme periode har mistet 116. Væksten i 2013-14 svarer til godt 3 %. Også i perioden 2007-10 var der pæn vækst i Aarup med i alt 302. Han oplyser også, at Danmark generelt i 1. halvår 2014 har haft en omsætningsforbedring på 1,1% (renset for energi og biler) mod forventet 0,3%. De rensede tal tyder på en stigning på 2% i privatforbruget, og det er ganske pænt og giver øget forbrugertillid og optimisme. Et middel parcelhus på ca. 140 kvm koster i Aarup ca. 1 mio., og landsgennemsnittet er 1,55 mio.

Der sælges i byen p.t. 5-10 huse pr kvartal, men de økonomiske nøgletal vil skabe bedre muligheder. I takt med denne opdrift vil der kunne lånes i husene til energiforbedringer og andre gode foranstaltninger til gavn for beskæftigelsen. Og netop denne fornuftige pengeanvendelse hos forbrugerne vil være samfundsgavnlig. Med håndværkerfradrag i resten af dette år vil det kunne investeres fornuftigt og fremtidsorienteret.

Om årsagerne til den gode fremgang i Aarup by nævner lederen i Den danske Bank Lasse Sørensen bl.a. flg.: De meget gode trafiklinjer i forening med “roen, idyllen og naturen” giver gode muligheder for bosætning og hurtig transport til de store vækstbyer ved Lillebælt og til Odense. Disse hurtige transportmuligheder har den idylliske by Assens ikke. Med den megen pendling i nutiden har Aarup derfor klare fortrin.

Interview ved Hans Walmar

Aarup.dk er ved at lukke ned, så vi modtager ikke nye indlæg.

 

Bogmærk Permalink.