Fibernettet kan hjælpe Aarup

Aarup.dk har besøgt Nybolig mægler Dan Gørtz til en snak om ejendomsmarkedet generelt og fibernet specifikt.

Dan byder velkommen på sit kontor på Bredgade 20 i Aarup. Med 16 års erfaring som ejendomsmægler i Aarup og omegn, har han om nogen fingeren på pulsen. Adspurgt om den aktuelle temperatur på ejendomsmarkedet i 5560 svarer han, at omsætteligheden på huse i Aarup og generelt i Assens Kommune det seneste år er steget med 50%. Derfor ses “solgt” skiltet også oftere og hurtigere end tidligere.

Dan fortsætter med at snakke om fibernettet og hvilken betydning det har i forbindelse med hussalg. “Internet bliver i dag regnet som en infrastruktur af mange købere. Det er noget de tager med i betragtning på samme måde som opvarmning af huset, el, offentlig transport og adgang til motorvej. Derfor betyder det også noget, hvis man kan skrive i salgsopstillingen at der er adgang til fibernet”
Noget af det, der kunne bremse Aarups momentum i forhold til tilflyttere, er hvis nabobyerne får fibernet og Aarup ikke gør. Derfor er det vigtigt at få det etableret nu, så Aarup kan fortsætte med at være et populært tilflytningssted.

Tilflytterne
Dan fortæller, at mange af tilflytterne i Aarup ikke har nogen tilknytning til 5560 inden de flytter hertil. De vælger området på grund af beliggenheden i forhold til at pendle. Derfor er det vigtigt, at der er mulighed for at supplere pendlingen med hjemmearbejdsplads, ved at sikre en hurtig og stabil internetforbindelse. Det er jo blevet tydeligt i forbindelse med corona epidemien, at hjemmearbejde sagtens kan lade sig gøre og oven i købet gavner miljøet, så der er stor chance for, at det er noget der vil blive endnu mere udbredt de næste år.
Man skal også være opmærksom på, at det er enten eller. Hvis der ikke er nok beboere i Aarup der forhåndstilmelder sig, kan man ikke bare få det lagt ind når man får brug for det. Så er toget kørt, og Aarup må vente på næste gang der er en udbyder der tilbyder at lægge fibernet ind i byen.

Huset bliver lettere at sælge
Det er derfor ikke kun et spørgsmål om den nuværende ejer får adgang til hurtigt internet. Det handler også om at øge husets salgbarhed.
Dan siger “I forhold til, at det kun koster 6 gange 249 kr og 0 kr i etablering, er det en billig investering for at fremtidssikre internetforbindelsen og gøre huset nemmere at sælge.”
Til spørgsmålet om han selv har forhåndstilmeldt sig, svarer Dan med et smil at det har han gjort for længe siden og at han håber andre også tilmelder sig, så fibernettet bliver en realitet i Aarup.

Info
Der er deadline for tilmelding til fibernet den 30. september og her skal der skal være mindst 900 tilmeldte for at fibernet bliver etableret i Aarup

Hvis du vil tilmelde dig eller læse mere om fibernet i Aarup, kan du gøre det på https://energifyn.dk/aarup

Der er også en facebookside hvor man kan få besvaret sine spørgsmål af borgere i Aarup: https://www.facebook.com/fibernetaarup

Aarup.dk har tidligere skrevet om en gruppe frivillige der arbejder for at få fibernet til Aarup. Dem kan du læse mere om her: Frivillige vil tale med folk om fibernet

 

MJ

Aarup.dk er ved at lukke ned, så vi modtager ikke nye indlæg.

 

Bogmærk Permalink.