Erik Grip – Dansk visesangs Grand Old Man

Erik Grip – Sanger og Komponist – dansk visesangs Grand Old Man

Stadig turnerende med primært egne sange, tolkninger af danske viser og digte samt morsomme anekdoter. Et levende kunstnerliv med mange udtryk.

Hvem kender ikke ”Velkommen i den grønne skov”, Åbent Landskab”, ”Rose skal vi danse”, ”Det er i dag et vejr” og ”En dejlig dag” – blot et udsnit af de mange populære sange fra Erik Grips side.

Formidling af historier og sange med indhold er et hædersmærke. Erik Grips store forbillede var Pete Seeger, naturligt nok, da han om nogen personificerer den amerikanske folk-revival, da den kom til Danmark i 60´erne, hvor Erik Grip begyndte at optræde.

Stor inspiration var også de mange besøg af folksingers i ”Visevershuset” i Tivoli, hvor Erik Grip var at høre hvert år fra stedet åbnede i 1966. Dengang blev der rusket godt op i et ikke sart publikum. Den tråd har Grip taget op.

Erik Grip stiftede folkeklubben ”Vognhjulet” i Kbh. 1974, der i mange år præsenterede tidens væsentligste folkemusik og visesang. Dansk som udenlandsk. Fra Bert Jansch til Cæsar. Fra Folk-blues til folkelige sange og anekdoter. Erik Grip indspillede i øvrigt med de her nævnte.

Erik Grip regnes for dansk visesangs Grand Old Man – og har i de senere år haft stor tilgang til sine koncerter, der bestemt henvender sig til det lyttende publikum. Men det er ikke kedeligt. ”Troværdig Troubadour” var overskriften i Berlingske og BT ved deres portræt af Erik Grip.

Netop nu er Erik Grip aktuel med en CD udgivelse med 12 Jens Rosendal sange og salmer. Et dybt personligt og tekstsikkert udspil, ”Du kom med alt det der var dig” udgivet maj 2021.

Aarup.dk er ved at lukke ned, så vi modtager ikke nye indlæg.

 

Bogmærk Permalink.