Erholms julemåned 2022

”Julehjertets hemmelighed”, som DR 1 viser for børn og barnlige sjæle i december måned, er i høj grad optaget på og ved Erholm Gods. Det er bl.a. sket inde i hovedbygningen, i herskabsstalden, på gårdspladsen og i parken. Denne julekalender skulle gerne give et indtryk af herregårdslivet mellem 1850 og 1880. I de tider var der bosat og/eller ansat 80 – 90 mennesker på eller ved Erholm og Søndergaarde. Pga. mekaniseringen beskæftiger de to ejendomme i nutiden kun ca. 5 årsværk i alt.

Åbningstider i december
Der er ekstraordinært åbent på godset inden for flg. tidsrum:

  • Lørdagene 3., 10. og 17. december kl. 10 – 16
  • Søndagene 4., 11. og 18. december kl. 10 – 15

Fødevaremarked, herskabsstald og vinkælder
Der vil bl.a. være kostumer fra ”Julehjertets Hemmelighed” udstillet i Erholm Fødevaremarked. Humlemagasinet fra Harndrup vil være repræsenteret i vinkælderen under hovedbygningen, og herskabsstalden (ligeledes ved hovedbygningen) vil også være åben, og der vil Vissenbjerg Bageren præsentere kanelsnegle og honninghjerter.

Salg i lade, i fødevaremarked og på gårdsplads
”Vild Hvede” sælger naturlige økologiske produkter som fx mel og kornblandinger til morgenmad.

Salg af juletræer og pyntegrønt sker på gårdspladsen, og ”Ejby Blomster” sælger dekorationer enten i butikken eller i laden. I kornladen vil der også være salg af gløgg, æbleskiver m.v.

”Brylle Bryghus” er også til stede med frisk fadøl. Desuden sælges der disse decemberdage gløgg, kaffe og æbleskiver.

Der vil være forskellige traditionelle håndværk repræsenteret i Fødevaremarkedet, det er bl.a. trædrejerne Lars Viking og Henning Bak. Gelsteds blomsterbinder vil også være til stede.

Ud over særlige aktiviteter vil Erholm Fødevaremarked have de sædvanlige varer til salg. Repræsentanter fra den økologiske besøgshave vil også være med et par dage for at fortælle om det nye projekt lige over for smedjen.

Børnene vil kunne opleve et nisselandskab med et gammeldags damplokomotiv, og der vil være skattejagt i parken. Så der er noget for alle generationer.

Parkering og entré
Der vil være parkering ved Karen Borchenfeldsvej 2, og billetterne til voksne koster 60 kr., mens børn mellem 5 og 15 slipper med 30 kr.

H.W./Aarup.dk

Aarup.dk er ved at lukke ned, så vi modtager ikke nye indlæg.

 

Bogmærk Permalink.