Emil Nielsen – lærling hos Automester E+ i Aarup

Emil Nielsen (f. i år 2000) er lærling hos Auto E+ i Aarup. Han startede hos Jan Lund i sommeren 2021, men virker nu hos Per Poulsen.

Skole og vejledning
Læretiden er på 4 år. Den foregår dels på værkstedet, mens hele 9 perioder er skoleophold à 6 uger. Disse perioder finder sted på Syddansk Erhvervsskole i Odense.

Som lærling på værkstedet i Aarup kan han få vejledning af alle andre ansatte, dog støttes han i særlig grad af Ronnie Jacobsen, der har været i firmaet i 25 år. Der sørges for, at lærlingene får indblik i alle sider af dette håndværk. I det hele taget er det vigtigt for en lærling at søge inspiration hos udlærte med gerne flere – og vidt forskellige spidskompetencer.

Mange bilmærker
Hos mekanikeren på Snedkervænget kommer alle slags biler ind til service, og selvom der kan være forskellige slags indretninger, så er der mange ens træk ved bilerne. Det gør også uddannelsen mere aldsidig.

Kunderne
For Emil og kollegerne er det vigtigt, at kunderne bliver godt og positivt modtaget, og at de altid føler sig reelt og ærligt behandlet. For de skulle gerne komme igen.

Emils baggrund og fremtidsplaner
Emil havde inden lærlingetiden taget en teknisk studentereksamen, så han har en god teoretisk baggrund. Derfor vil han også lettere kunne tage en videregående uddannelse bagefter. Men han lurer også på en fremtid som selvstændig.

Lønnen
En lærling inden for de håndværksmæssige fag får ingen studiegæld. Til gengæld får løn i læretiden. Den er henholdsvis 74 kr., 83 kr., 96 kr. og 105 kroner i timen i de 4 år.

For en udlært svend er timelønnen ca. 160 kr. i timen, og der er uden tillæg. Men mange kan få særlige kvalifikationstillæg – blive mellemledere eller selvstændige.

H.W./Aarup.dk

Aarup.dk er ved at lukke ned, så vi modtager ikke nye indlæg.

 

Bogmærk Permalink.