”BLUES IS A FEELING”

Big Daddy Wilson siger:” Blues is a feeling, feel me.”

Sangeren og sangskriver Big Daddy Wilson forlod North Carolina, USA i 1979, og bandt sig til US Army og blev kort tid efter sendt til Tyskland. – Efter værnepligten besluttede han sig for at blive i Tyskland, blev gift med en tysk kvinde, og hvor han for første gang kom i berøring med den vidunderlige musik ”blues”.

”Jeg kendte intet til blues, jeg vidste ikke, hvad det var, men jeg fik det i blodet, det kaldte på mig HØJT og TYDELIGT. ”Big Daddy Wilson efterkom kaldet og har siden dengang sunget blues hver nat.

I de forgangne mere end 20 år har Wilson turneret gennem hele verden – også i DK.

Han og hans musikere spiller i den højeste liga og er enestående med deres blanding af akustisk præget bluesmusik. – At en sanger også spiller trommer, er i sig selv en sjældenhed og et usædvanligt talent.

Big Daddy Wilson bruger sin stemme som et bluesinstrument og har samtidig en fløjlsblød soul-stemme – en uhyre alsidighed, der er i disse stemmebånd. Det er en ren fornøjelse.

Wilsons sange er på den ene side nært beslægtede med rødderne til blues, men er slet ikke så rå og uslebne som andre sammenlignelige kolleger, der arbejder med samme formsprog, men formidler i stedet et vist kvantum af musikalsk æstetik. Desuden en utrolig stærk scenetilstedeværelse og en udstråling, som ingen kan unddrage sig.

Har du en nyhed eller en begivenhed du ønsker at dele med 5560, kan du kontakte os på eller indtaste den på nyhed

 

Bogmærk Permalink.