Årsmøde Frøbjerg Festspil (3) – Hovedbestyrelse og økonomi

Knud Møller, der aflagde beretning, har været formand for Frøbjerg Festspil siden 2017.

Driftsaftalen
Han kunne med tilfredshed fortælle om driftsaftalen med Assens Kommune. Den indbringer årligt 100.000 kr. Til gengæld for denne støtte sørger Frøbjerg Festspil bl.a. gennem Torsdagsholdet for aktivt medborgerskab.

Men der sørges også for, at kommunens elever i 6. og 7. klasse kan komme gratis ind til en forestilling. Teaterskolen er ligeledes et flot fritids- og uddannelsestilbud til børn og unge. Og så leverer folkene på ”Højen” også en flot reklame for hele egnen.

43 flygtninge kunne se ”Grease”, og nye tilflyttere i Assens Kommune kan komme gratis ind til én forestilling.

Kulturfesten
Fra Frøbjerg Festspil var Knud Møller, Vagn Madsen og Kirsten Hornbak med i arbejdet på Frøbjerg i 2022. Den kommende kulturfest kommer i Assens i 2024, og måske går Kirsten Hornbak med i arbejdet.

Formanden kom ind på et nyt samarbejde med Nyborg Voldspil – det har navnet ”Volden og Højen”.

Økonomi

Ifølge formanden koster det altså penge at levere en flot vare, men selvom der også var skabt en ny dyr hjemmeside, så kunne han med tilfredshed notere er overskud på 138.000 kr. i 2022. Desuden er der en ”stødpude” på godt 750.000 kr.

For 2023 regnes der med et overskud på knap 100.000 kr. Men ”Shrek” bliver altså en dyr forestilling.

Valg
Kirsten Hornbak og Allan Kirkebæk Jensen, der spillede ”Tusindfryd” på scenen i 2021, var på valg og blev genvalgt. Alle andre valg var genvalg. De arbejdende suppleanter Alexander Brauer-Christiansen og Lars Kr. Pedersen blev ligeledes genvalgt.

På valg i 2024 er flg.: Tina Blaabjerg, Knud Møller og Klaus Hansen

Willemoes-prisen
Der er to udmærkelser på Frøbjerg, årets ”Frø” og Willemoesprisen. Årets ”Frø” hædres ved festen lige efter årets forestilling.

Willemoes-prisen er derimod en anerkendelse af god indsats gennem hele sæsonen til årets ”arbejdsbi”. Den gik i år til Erik Bonne Madsen, der bl.a. oversætter scenografens beskeder, styrer regnskabsmails og søger masser af tilladelser.

H.W./Aarup.dk

Aarup.dk er ved at lukke ned, så vi modtager ikke nye indlæg.

 

Bogmærk Permalink.