20 år som byens isenkræmmer

Part 4 af vores konjunktur rundtur er en særudgave i anledning af at Aksel Jørgensen nu har været isenkræmmer i 20 år i Aarup.

Aarup.dk ønsker til lykke og har sendt en medarbejder på besøg for at kigge ind bag facaden.

Aksel Jørgensen foran Kop & Kande's Georg Jensen varer der har været med fra starten i Aarup. I dag er Kop & Kanden Aarup den eneste forhandler i Assenskommune

Aksel Jørgensen ved Kop & Kande’s Georg Jensen udstilling. Georg Jensen varerne har været med fra starten i Aarup. I dag er Kop & Kande Aarup den eneste forhandler af Georg Jensen i Assens kommune

Aksel er oprindelig udlært isenkræmmer hos Imerco i Bogense. Fagligheden skal nemlig være på plads i den branche, siger han – man skal ikke bare lange varer over disken, men kunne rådgive kunderne ordentligt. Bl.a. derfor har alle ansatte været på kokkekurser for at få et indgående kendskab til køkkenredskaberne.

Aksel handler lidt utraditionelt for branchen også med vin. Kendskabet fik han bl.a. via en stilling i Bilka, hvor han også havde vinansvar. Men ellers er han autodidakt og har udvidet kendskabet efterhånden – og de sidste 8 år har han selv importeret vin.
For 21 år siden var Aksel erhvervs- og pensionsrådgiver, men fik så et tip fra sin søster, og efter et møde med direktøren i Kop og Kande fandt han sin levevej gennem de sidste 20 år.
Han mener, at adressen, Bredgade 43, er perfekt både pga. de gode parkeringsforhold og de mange andre forretninger – det giver synergieffekt, når mange forskellige butikker ligger sammen.

Kop & Kande's facade på Bredgade

Kop & Kande’s facade på Bredgade

Men er der intet i vækstbyen Aarup, der kan gøres bedre?
Absolut mener Aksel. Vi må aldrig sove i timen – vi skal hele tiden være et skridt foran. Vi trænger nok også til lidt facaderenovering, og fortovene må også gerne blive renere, og her tænkes der ikke kun på ukrudtsplanter.
Han mener også, at forretningslivet hænger sammen med bylivet i øvrigt. For 20 år siden var der stagnation i byen, men nu er der vækst og mange positive tiltag. Og det giver virkelig dynamik med med flere “nye spillere på banen”, det gælder f.eks. foreningerne.

Men hvordan lever vi op til fremtidens krav?
Her mener byens isenkræmmer, at den udfordring kan både byen og han selv klare. Han synes, at Kop og Kande er Danmarks bedste kæde, og den har haft store overskud de seneste 3 år. Mange taler om globaliseringen, men Aksel mener, at vi skal “tage tyren ved hornene”, se kendsgerningerne i øjnene, løbe stærkere og kunne mere. Hvis man ikke tør, er man fortabt. Udviklingen kan ikke skrues tilbage.
Hos Aksel oplever personalet nu den bedste omsætning i flere år, og han er positivt overrasket over de mange nye indbyggere i vækstbyen Aarup (ca. 100 i 2013). Det er forrygende, men vi skal vise os værdige til det og være parate til at at fastholde denne tendens – aldrig bare læne os tilbage.
De nye indbyggere skal opleve, at deres valg har været helt rigtigt. Derfor må hele byen trække på samme hammel.

De 20 år markeres i forretningen med åbent til kl. 21 torsdag den 30. oktober og reception lørdag den 1. nov. kl. 13-16.

Interview ved H.W.

Aarup.dk er ved at lukke ned, så vi modtager ikke nye indlæg.

 

Bogmærk Permalink.