Siloen bag Eurospar – et muligt vartegn?

Siloen ved Eurospar

Siloen ved Eurospar.Foto MJ

Siloen ved Eurospar ejes af forretningens indehaver Mette Krag.
I årenes løb har mange mennesker spekuleret på, hvordan den kunne dekoreres for at blive et vartegn for byen. Og Mette har fået mange henvendelser desangående, fortæller hun. Fx har bygnings-sagkyndige og en lokal kunstner set på mulighederne, men indtil nu er der ikke sket noget, og det koster jo også en hel del penge, når/hvis det skulle gøres. Mette har ikke noget imod, at det bliver gjort, når den rigtige ide dukker op, men hendes forretning skyder ikke penge i det.
Men Aarup.dk må også gerne skrive om det, lyder beskeden til os.

 
Gymnasiet i Wittenberg er dekoreret af Hundertwasser. Er det noget i den stil der skulle gøres ved siloen?

Gymnasiet i Wittenberg er dekoreret af Hundertwasser. Er det noget i den stil der skulle gøres ved siloen? Foto HW

For nogle år siden var undertegnede med min familie i Wittenberg, Luthers by, der ligger ca. 100 km. syd for Berlin. Jeg ville bl.a. gerne se Luthers bolig og de kirker, som reformatoren havde prædiket i mellem 1508 og 1546. Og han er jo ikke uvæsentlig for os danskere, idet han tanker førte til den protestantiske kirke, som dominerer i Danmark i dag.Men byen har også andet interessant at kigge på, nemlig gymnasiet, det oprindeligt var opført i den typiske grå beton i den periode, hvor DDR eksisterede. Og det er vist ingen fornærmelse mod nogen i dag at kalde det “klassisk” gammelstalinistisk betonbyggeri fra perioden 1949-1989.
Efter murens fald var der ikke råd til at bygge et nyt gymnasium, men så var der en lokal indbygger, der havde hørt om kunstneren, maleren, grafikeren og arkitekten Hundertwasser fra Wien i Østrig. Han blev hentet til Wittenberg og fik dekoreret gymnasiet, så det fuldstændig ændrede karakter. Se bare på disse billeder, der bedre end ord siger, hvad der skete 100 km. syd for Berlin.

 

Aarup.dk lægger ideerne frem til fri debat, og vi hører gerne fra folk, der mener, at byen kunne få et flot vartegn, hvis man lige fandt “manden med den store papkasse”.

H.W.

 

Aarup.dk er ved at lukke ned, så vi modtager ikke nye indlæg.

 

Bogmærk Permalink.