Tæt kamp i Middelfart

Herre serie 1, pulje 1 – Middelfart HK – Aarup BK 20 – 21 (13 – 10)

Efter tirsdagens pointmæssige gode start på sæsonen, blev det allerede i sæsonens første udekamp tid, for Aarups håndbold herre, til at blive testet imod en af rækkes forventede tophold, nemlig Middelfart HK.

Kampen startede i højt tempo fra begge holds side. Dog med Middelfart, som det dominerende hold, hvor specielt en dygtig udført anden bølgekontra straffede Aarup 2-3 gange i indledningen, som resulterede i en 7-4 føring. Derefter begyndte Aarup, at få returløbet på plads og det stærke forsvar, som holdet normalt er garant for begyndte at fungere. Efterhånden begyndte det angrebsmæssige også at fungere og der blev skabt flere åbne chancer, som der desværre blev brændt mindst en håndfuld af, fordelt ud på flere spillere.

De mange afbrændere var medvirkende til, at Middelfart kunne bibeholde overtaget i første halvleg. Det hjalp ikke, at dommerne efter ca. tyve minutter, ovenikøbet, startede en inflation af udvisninger til begge hold, som senere skulle vise sig at blive kampafgørende. Aarup blev i den periode ramt af 3 udvisninger samtidigt, på et tidspunkt, hvor Middelfart førte med et mål. Men de resterende spillere på banen kæmpede og det var kun pga. et brændt straffe, at undertalsperioden blev tabt 1-0. Middelfart fik i slutningen af halvlegen øget med yderligere et mål og kunne gå til pause med en føring på 13-10, men også med en mand mindre i begyndelsen af anden halvleg.

Anden halvleg blev ikke nogen flot gang håndbold, men hvad kampen ikke havde i skønhed, havde den til gengæld i fight, spænding, drama og nerve. Fra starten af anden halvleg var Aarup 100 % klar i forsvaret og der blev virkeligt gået kollektivt til stålet. Middelfart havde rigtigt svært ved at komme til chancer og scorede kun 2 mål i de første 12-13 minutter af anden halvleg, også godt hjulpet af en gang godt spillende Søren Bækholm i målet. Men Aarup havde fra starten af anden halvleg stadig svært ved at score og endnu værre begyndte det også at knibe med at få skabt ordentlige chancer og afslutningsmuligheder. Men det blev der ændret på efter 5-8 minutter i halvlegen, da de mange udvisninger resulterede i den tredje to minutters udvisning til Middelfarts stærke streg, som var forsvarskrumtap for Middelfart.

Pludseligt blev der plads i Middelfart forsvaret og Aarup kunne efter knap tyve minutter af halvlegen bringe sig foran for første gang i kampen. Holdene skiftedes herfra til at tage føringen, men da Aarup gik fra 17-18 til en føring på 20-18 og Middelfart i det efterfølgende angreb smed bolden væk med godt 2 minutter igen, så så kampen ud til at være afgjort. Men to dårlige beslutninger af Bjørn Ellemand vendte fuldstændig kampen. Først en alt for hurtig afslutning og i den efterfølgende kontra trak han en Middelfart ned i trøjen og det var hans tredje to minutters og derved skulle Aarup spille kampen færdig en mand i undertal.

Herefter kunne Aarup slet ikke skabe noget og Middelfart fik udlignet til 20 – 20. Det efterfølgende angreb fik Aarup heller ikke noget ud af og derved kunne Middelfart med 30 sekunder igen sætte det afgørende angreb ind. Et godt pres startende fra højre skabte en god situation for Middelfarts venstre back, men Sebastian Christensen ofrede sig 100% og kom ind foran Middelfartspillere, som lavede angrebsfejl. Søren Bækholm får med 8 sekunder igen fat i bolden og sender den hurtigt til Sebastian, som dribler op ad banen direkte mod 3 Middelfart spillere og helt uforstående vælger Middelfarts fløj at trække Sebastian ned bagfra, tid løber ud, men dommerne dømmer korrekt straffe. Lasse Ellemand tager ansvaret på sine skulder og sikkert sender han bolden i nettet til 21 – 20 sejre og Aarup spillerne springer jublende rundt i Lillebæltshallen.