Lars Peter Christiansen, der driver Delikatessen på adr. Bredgade 57 i Aarup, elsker lyden af vækkeuret i den årle morgenstund.
Han er derfor klar i butikken med friske rundstykker allerede kl. 7.00 fra mandag til og med fredag.
Og rundstykkerne kan både fås smurte med pålæg/ost eller til at smøre derhjemme.
Faglig baggrund
Han har den faglige baggrund i orden, når han resten af dagen sælger smørrebrød, sandwiches og al slags med ud af huset, for han er uddannet både som slagter og kok.
Ostesalget
Om fredagen har han yderligere en aktivitet. Den dag har han nemlig åbent i osteforretningen fra kl. 11 til 16.30. Den ligger i gården bag forretningen, og her præsenterer han jævnligt flere nyheder.
Mont d’Or
Fx præsenterer han lige nu en fransk friskmælksost, Mont d’Or, fra den lille by Bannans, der ligger tæt på grænsen til Schweiz og Neuchatel-søen. Denne specielle ost skal man overhælde med ca. ½ deciliter tør hvidvin, og derefter skal den varmes i ovnen i 20 min. ved 200 grader. Den kan fås i butikken fra oktober til januar.
Saint Aigur og skæreoste
Saint Aigur er i følge Lars Peter en fin og blød blåskimmelost. Den gør sig godt med friske flûtes og et glas rød- eller hvidvin.
Skæreoste har han mange typer af. Men de kommer alle fra små uafhængige mejerier, der hæger om den gode smag.
Og så kan de få et ekstra krydderi med lidt af Lars Peters specialsyltetøj, mener han.
H.W.
Aarup.dk er ved at lukke ned, så vi modtager ikke nye indlæg.