Januar måned i Galleriet, Kulturhuset Industrien

Karen Engholm Jensen og Lone Stein Pedersen

Fernisering torsdag d. 5. januar kl. 17 – 18. Alle er velkomne. Gratis adgang.

Karen Engholm Jensen.

Karen er fascineret af naturens detaljer. Detaljer som vi i vores hurtige verden blot passerer uden at vide det.

Samtidigt er hun bekymret for selv samme natur og dens overlevelses muligheder. Derfor sætter hun fokus på naturens rigdom af former, farver og strukturer. De fortjener at blive synliggjort, beundret og hyllet.

Detaljernes og fantasiens historier skal fortælles. Livets små og store anliggender skal berettes og gerne med humor.

Hun lægger sine historier i billederne, for at beskueren kan gå på opdagelse, og finde sine egne.

Hendes teknikker er psaligrafi, som betyder ”at tegne med saks” (papirklip) og Mix Media. Klippene løftes op fra baggrunden, så der opstår en skyggeeffekt. Materialerne er fortrinsvis papir, akryl, foto og kul.

Lone Stein Pedersen. STEIN – keramik og bronze.

Lone har siden sin tidlige ungdom arbejdet med ler. Igennem årene har hun modtaget undervisning på kunstskoler af dygtige keramikere og billedkunstnere.

Nu sidder hun i sit bryggers ved sin sparkeskive og fordyber mig i pottemager-kunsten. Et håndværk der kræver meget øvelse. Hun arbejder mest med stentøj og ved hjælp af glasur og dekoration fremstår hendes personlige udtryk. 

Udover leret fremstiller hun bronzefigurer. 

Hun bruger mine mange års erfaring fra tegning som udgangspunkt til udformning af sine figurer. Hver enkelt figur er unikum med hver deres lille historie med et strejf af humor.  

Udstillingen kan ses på i Galleriet på Kulturhuset Industrien indtil lørdag d. 28. januar 2023. Bredgade 73 – 75, 5560 Aarup.

Aarup.dk er ved at lukke ned, så vi modtager ikke nye indlæg.

 

Bogmærk Permalink.