Inden de mange gæster kan sætte sig til rette på Højen og se ”Footloose – The Musical”, kan de slippe for at lave aftensmad og nyde et lækkert måltid mad i Spisehuset. I år er det Casper Andersen og resten af det dygtige team fra Hotel Aarup Kro, der står for de fire menuer.
Casper Andersen fra Hotel Aarup Kro har på få år fået opbygget et godt ry i lokalområdet – ja på hele Fyn, og det er fortjent. Den innovative dygtige kok har leveret mad til mange store arrangementer. Blandt andet Kandis-koncerten i februar, hvor der var udsolgt i den gamle Aarup hal, og der er allerede solgt mange billetter til koncert med det populære orkester til næste år. Casper Andersen har også stået for det kulinariske indslag til Open By Night arrangementer i Aarup, hvor han har lavet 500 burgere til de sultne handlende i byen på en aften. Det var også til sådan et arrangement, han luftede ideen om et samarbejde med Frøbjerg Festspil.
– En af de frivillige fra Frøbjerg Festspil, som jeg kender, spurgte om hun ikke måtte lægge en stak flyers hos mig. Jeg svarede nej, og hun spurgte forbavset, ”hvorfor ikke?”. Med et glimt i øjet, svarede jeg, at det var fordi, jeg ikke lavede maden til Frøbjerg Festspil. Hun kom selvfølgelig af med en stak foldere alligevel, og så er hun nok gået videre med ideen. For 14 dage senere ringede Knud Møller, formanden for Frøbjerg Festspil, og foreslog, at han kiggede forbi på kroen. Det kan godt betale sig at være lidt fræk, fortæller Casper Andersen.
Spændende udfordring
Mødet resulterede i, at Casper Andersen skulle komme med et bud på opgaven med at stå for de fire menuer til årets festspil, og det blev accepteret, så nu venter der kokken en stor udfordring.
– Det bliver spændende. Jeg synes, at vi er blevet enige om nogle ret lækre menuer. Det er jo rigtig mange måltider, det handler om, sidste år blev det til 1000 stk., og antallet skulle jo gerne stige, når folk hører, at jeg har lavet maden, siger han med et skævt smil.
Så sit første festspil for 25 år siden
Selv har han været til Frøbjerg Festspil mange gange, da han var dreng.
– Ja, jeg var ikke ret gammel, da jeg var derude sammen med min moster og se ”Annie Get Your Gun”, det var i 1994. Siden var jeg der flere gange, ind til jeg blev teenager og fik andre interesser. Jeg har også spist i Spisehuset, og jeg vil så vidt muligt være derude sammen med en fra personalet, når noget af maden skal laves derude, siger han. Det er blandt andet spejlæggene til den biksemad, som gæsterne kan købe. Retten serveres med den klassiske tilbehør og bearnaisesauce.
– Et spejlæg skal være frisklavet, og æggene bliver økologiske, for jeg har indledt et samarbejde med Fyns Økologi – Konerne med Æggene, som Martha og Camilla har, fortæller han.
Kroens hofret på menuen
Gæsterne til ”Footloose – The Musical” kan også vælge at sætte tænderne i Casper Andersens jægerschnitzel, der også blev lavet af den tidligere ejer gennem 40 år.
– Ja, den er jeg fortsat med at lave, og så er jeg jo blevet kendt for retten, så den skulle på menuen. Her er forretten perlehøne bagt i ovn blandt andet med et lækkert foccacia brød fra Vissenbjerg Bageren, og så er hovedretten schnitzel lavet af mørbrad. Jeg bruger mellem 4 og 5 tons svinemørbrad om året til blandt andet jægerschnitzel. Det er en populær ret på kroen, så mon ikke også den falder i gæsterne smag på Højen, siger han.
Store rejer og røget laks
En anden menu er en frokostplatte med diverse klassikere. Her leverer Vissenbjerg Bageren også friskbagt rugbrød og franskbrød til.
– Min far arbejder hos Fiskeriselskabet Rønnow i Bogense, hvor han står for at lave deres røgede laks, så den er med i platten, og så vil jeg lave hjemmelavet leverpostej, og så skal du lige se rejerne, siger han og går ud i køkkenet. Han kommer tilbage med en stor spand velvoksne rejer, der vil klæde en god rejemad.
– Rejer skal være store og lækre, og jeg har lige fået ny leverandør, Kochens i Odense, af rejer, så det kan gæsterne glæde sig til, understreger han.
Saftige burgere
Den sidste menu er burger a´la Casper Andersen.
– Bøffen er lavet med Sashi-kød, der er utroligt lækkert, og så er der ordentlig bacon i og hjemmelavet burgerdressing. Jeg kan godt lide en burger, der er lidt stærk i smagen, men jeg laver en udgave, så børn og unge også kan sætte tænderne i den, siger han.
Drengedrømme om at blive kroejer
Casper Andersen er en ægte Aarup-dreng opvokset på Lindevej tæt på Hotel Aarup Kro, og han luftede faktisk allerede tanken om at blive krofatter som tiårig.
– Ja, vi kom meget på kroen, da de tidligere ejere Kaj og Karen havde den, og her sagde jeg, at jeg godt kunne tænke mig at blive ejer, når jeg blev stor. Det blev til virkelighed i 2014, hvor jeg overtog kroen i oktober, og hvor der kom 500 gæster til åbningsreceptionen. Jeg bestilte næsten ikke anden end at hilse på folk og tage i mod gaver den dag, fortæller han.
Karrierestart i København
Karrieren i restaurationsbranchen tog sin begyndelse, da han var 13 år og blev opvasker på Fjeldsted Skovkro, og da han besluttede sig for at blive kok, blev han uddannet på Restaurant Amadeus i København. Han fortsatte på Restaurant Nybro Kro tæt på Marienborg, og senere var han med til at omdanne Kong Gulerod på Gl. Kongevej fra café til restaurant.
– Men så blev jeg træt af ræset og af restaurationsbranchen i storbyen og flyttede tilbage til Aarup. Jeg skulle bare lave noget helt andet, så i tre år var jeg ved West Totalbyg, som min onkel ejer, og her støbte jeg betongulve i stalde. Så kom jeg på Scandic Hotel i Odense, hvor jeg blev køkkenchef, men der var for meget papirnusseri i den stilling. Jeg kan bedst lide at stå i køkkenet og lave mad, så da Kaj og Karen ville sælge Hotel Aarup Kro, slog jeg til, siger han.
Den helt store forvandling
Stedet fik den helt store overhaling, og Casper Andersen var selv i gang med malerpenslen og med i mange af de praktiske opgaver, der skulle udføres med hjælp fra venner og familie.
– Det har været hårdt, men jeg er blevet taget rigtig godt i mod i byen. I begyndelsen lavede jeg maden selv, men nu har jeg ansat kokken Martin Ingildsen, der også er her fra Aarup, så nu kan jeg faktisk holde fri en gang i mellem, siger han, men til august bliver der fuld knald på i køkkenet i den periode, hvor Frøbjerg Festspil, byder op til ”Footloose – The Musical”.
Store forventninger
Knud Møller, formand for Frøbjerg Festspil, ser frem til, at Hotel Aarup Kro og Casper Andersen skal løse opgaven med maden til årets festspil.
– Jeg må indrømme, at jeg har store forventninger til samarbejdet med Hotel Aarup Kro. Men jeg er overbevist om, at kvaliteten i de 4 spændende menuer bliver i topklasse. Man hører jo kun godt om Hotel Aarup Kro. Mine egne ”studiebesøg” på Kroen har underbygget, at det er helt fortjent, at Kroen har et godt renommé, siger han og fortsætter:
– Jeg håber, at både Hotel Aarup Kro og Frøbjerg Festspil bliver glade for samarbejdet. Men det vigtigste er naturligvis, at vores spisende gæster i Spisehuset bliver glade og tilfredse. Så vores gæster får en forrygende start, og kan gå mætte og tilfredse til en helt igennem forrygende aften med ”Footloose – The Musical”, understreger Knud Møller.
Hvis man gerne vil spise maden fra Hotel Aarup Kro i Spisehuset inden ”Footloose – The Musical” i august, kan man bestille en af menuerne ved at klikke sig ind på billetbestilling på www.frobjerg.dk
BOKS
MENU A: Pris 150 ,-
· FORRET: Perlehøne Terrine med pesto råsyltet salat vendt med soltørrede tomater og foccacia brød fra Vissenbjerg Bageren.
· HOVEDRET: Jægerschnitzel med bacon og persille samt pomme rissolles og mix salat.
MENU B: Pris 100 ,-
· Biksemad med spejlæg, rødbeder, bearnaise, HP-sauce, engelsk sauce, ketchup, smør og rugbrød
MENU C: Pris 125,-
Frokostplatte:
· Marineret sild med karrysalat
· Æg, rejer og tomat
· Røget laks med æggestand og friske grønne asparges
· Roastbeef med remoulade, ristede løg og peberrod
· Lun leverpostej med bacon, svampe og surt
· 3 slags ost med druer og chutney
· Rugbrød, franskbrød og smør
MENU D: Pris 90 ,-
· En lækker burger med hakkebøf, bacon, tomat, salat, agurk og dressing, hertil råstegte kartofler
Aarup.dk er ved at lukke ned, så vi modtager ikke nye indlæg.