Erholms øko-markdag en succes

Efter markdagen ved Erholm 15./6. takker direktør Kirsten Holst fra det økologiske videnscenter alle gæster, udstillere, virksomheder, forskere og konsulenter for en vellykket dag.

Der var regnet med 500 gæster, men der kom over 800, og derfor måtte der hentes ekstra forplejning til gæsterne allerede omkring middag.

Gentagelse i 2024
Arrangementet blev rost af både udstillere og gæster, og der vil komme et tilsvarende arrangement igen i 2024, derefter foreløbig hvert andet år. En ny dato vil snart blive meldt ud.

Afgrøder og nye redskaber
Konsulent ved videnscenteret, Lars Egelund Olsen, fremhævede de nye strigler, robotter og radrensere som store landvindinger, og samtidig kunne gæsterne se flg. afgrøder i vækst:

Efterafgrøder, blomsterblandinger, korn og hestebønner.

Med denne udstilling er en tradition grundlagt.

Fransk robot
En af nyhederne var en fransk robot, til bekæmpelse af ukrudt. Den kan luge 8 timer ad gangen på ét batteri, og hvis man har to batterier, bliver det til 16 timer, hvor man sparer timelønnen til en ansat.

Udledningsfrie maskiner
Det var den 1. økologiske markdag nogensinde med robotter og traktorer, der ikke har fossil udledning.

Bl.a. derfor bliver der en gentagelse i 2024 på Erholm, der også ligger bekvemt midt i landet og tæt på motorvej, hovedvej og jernbane.

Erholm Fødevaremarked var også åbent denne dag, og Lars Gregersen, der bl.a. handler med whisky og er fast mand i butikken næsten hver lørdag, mærkede også den noget større tilstrømning, selvom fokus var ude på marken.

H.W./Aarup.dk

Aarup.dk er ved at lukke ned, så vi modtager ikke nye indlæg.

 

Bogmærk Permalink.