Erholm med nyheder sommeren 2021

Herregårdenes dag
Igen i år er Erholm med ved ”Herregårdenes Dag”, der finder sted søndag den 15. august i tidsrummet kl. 10 – 15. Der er også ganske normalt åbent i Erholm Fødevaremarked lørdag den 14. august – og alle andre lørdage kl. 10 – 13.

Historisk vandring
Der vil den 15. august være rundvisning og historie-fortælling i parken kl. 11 og kl. 13 – begge gange vil Jan Cederfeld være guide og fortæller for de fremmødte.

Der vil også være en del andre aktiviteter for publikum den dag – bl.a. arbejdende værksteder, fx med uld og skind.

Nyere varer i markedsbutikken

Øl
En forholdsvis ny vare er de forskellige øl fra Brylle Bryghus.

En af typerne er IPA – Indian Pale Ale. Der findes også i sortimentet en ”helt almindelig Pale Ale” med noter af citrus og grapefrugt. Den er brygget på de amerikanske humletyper Simcoe og Cascade.

Double Simcoe er en dobbelt IPA, også med Simcoe-humle og smagsnoter af fyrretræ  – og en alkoholprocent på 7,5.

Der findes også en lager-ale med maltsmag, som en del mænd gerne drikker, men kvinder må også gerne. Stouten er en ret kraftig øl – tilsat ekspresso – og en pct. på 7½.

Disse øl er på ingen måde som alm. Pilsnerøl, og de har alkoholprocenter på 5 – 7½. Alle typerne kan fås i gavekartoner med to eller fire, og salget går ret godt, fremhæver Jan Cederfeld.

Te fra Lene Wittrup
I hendes varestand er der flere typer af vild te – også en del sjældnere arter. Desuden har hun flere slags kaffe og interessante typer af chokolader.

De kendte stande
De traditionelle varegrupper er der stadig – bl.a. kød fra Galloway, der til dels græsser på engene ved Brende Å og ved Høslet-bækken. Og kødet er selvfølgelig økologisk – og fra marker, der ikke er i omdrift, hvorved mineralerne bedre bevares i græsset urterne og buskadserne.

H.W./Aarup.dk

Har du en nyhed eller en begivenhed du ønsker at dele med 5560, kan du kontakte os på eller indtaste den på nyhed

 

Bogmærk Permalink.