En Julehilsen

En Julehilsen. Fra sognepræst Susanne Andersen, Skydebjerg, Orte og Kerte Kirker. 

Kære alle sammen!
En julehilsen skal gå til hjertet. Den skal favne jer alle. Hvad enten I er bristefærdige af lykkelig juleforventning i den ene ende af spektret, eller det modsatte: at jeres hjerte er bristefærdigt af sorg over, at denne jul må fejres uden én af jeres kære, som er gået bort.

I begge tilfælde må Julehilsenen tale til jeres hjerter, fordi begge de to yderpunkter af før-jule-stemning – plus alle de tilstande, der er ind imellem – udspringer af kærlighed.

Jeg tænker på dén kærlighed, der fik Gud til at sende sin Søn til jorden. Deraf udspringer al  kærlighed mellem mennesker.
Også dén kærlighed, der er blevet hjemløs efter tabet af en elsket person, og nu i en tid må flakke om i en rastløs sitren.

Den dybeste glæde og den dybeste sorg vandrer sammen. Og de mødes netop i julen. Giv dem lov til at mødes! De vil vise, hvor vidunderlig den dybeste glæde er, og hvor mange facetter menneskelivet har, når man giver sig selv lov at mærke efter. I både glæde og sorg.

Jeg ved, at forskellige julesalmer er favoritter hos forskellige mennesker. Og det er kun dejligt, at alle julesalmer på dén måde kan være elskede. For mig personligt er det rigtig jul, når jeg synger sådan her:

Julen har bragt velsignet bud,
nu glædes gamle og unge.
Hvad englene sang i verden ud,
nu alle små børn skal sjunge.
Grenen fra livets træ står skønt
med lys som fugle på kviste;
det barn, som sig glæder fromt og kønt,
skal aldrig den glæde miste… 

Men så igen, hvad så med dén og dén og dén julesalme…? De er alle vidunderlige.

Glædelig og velsignet jul!

Med venlig hilsen
Sognepræst Susanne Andersen.

Har du en nyhed eller en begivenhed du ønsker at dele med 5560, kan du kontakte os på eller indtaste den på nyhed

 

Bogmærk Permalink.