Frøbjerg Festspil byder nye kreative hænder velkommen

Vi byder nye kreative hænder velkommen

Til sommerspillet 2017, Sommer i Tyrol, vil der være nye kreative kræfter at finde bag kulissen i form af ny scenograf og kostumier. Det er to erfarne kvinder, vi er så heldige at kunne byde velkommen. Den ene har boet i Tyrol.

Vi har i et stykke tid søgt efter en ny scenograf og kostumier til det populære sommerspil. Det er med stor glæde, at vi nu har knyttet scenograf Malene Højme Ilskov og kostumier Alice Jensen-Hess til festspillet.

Pippi og Kardemomme by
Med en baggrund som dekorationsmaler, underviser i billedkunst og en konstant lyst til at tegne og male siden barndommen er det en både erfaren og talentfuld person, foreningen har hyret til opgaven med kulisser i årets festspil. Malene Højme Ilskovs varemærke har altid været hendes evne til at kommunikere grafisk i børns øjenhøjde, hvilket også ses af hendes farverige og finurlige univers, når hun som dekorationsmaler har udsmykket bl.a. institutioner og børneværelser.

Med livlig fantasi og illusion i kombination med de klassiske discipliner inden for hendes håndværksfag skaber hun historier til glæde for både børn og voksne.  

– Jeg har erfaring som scenograf fra vinterforestillinger på Magasinet, hvor jeg blandt andet har arbejdet på Pippi og Folk og røvere i Kardemomme by, fortæller hun.

Drømmen er opfyldt

Blyant, pensler, maling, kridt m.m. har altid fyldt i Malenes liv, og som barn fik hun lov til at male og tegne på væggene i barndomshjemmet ved Roskilde. Malene er oprindelig uddannet skolelærer og har undervist som tegne- og billedkunstlærer i mange år. Senere forfulgte hun drømmen, sagde farvel til lærerjobbet og tog en uddannelse som dekorationsmaler.

– Billedkunst, illustration, dekoration og teateruniverset har altid haft en dragende effekt, og at male kulisser har været den store drøm siden gymnasiet, siger Malene Højme Ilskov

Boet i Tyrol

I dag arbejder hun som selvstændig i dekorationsmalerfirmaet room4you. Her forvandler hun kedelige hvide vægge til spændende fortællinger ved hjælp af fantasi og farver på institutioner, virksomheder og i private hjem rundtom i hele landet.

– Det bliver en spændende udfordring at lave flotte kulisser til Sommer i Tyrol. Faktisk har jeg boet og arbejdet i Tyrol som yngre, så jeg skal have fundet de gamle fotos frem, siger hun.

 

Erfaren kostumier

Vi siger ligeledes velkommen til den nye kostumier. Vi har været heldige at få den erfarne teaterskrædder og kostumier Alice Jensen-Hess tilknyttet sommerens forestilling.

Hun har 38 års erfaring med i bagagen, først som freelance-teaterskrædder og underviser samt fra de seneste 21 år på Odense Teater, hvor hun har lavet kostumer til både børn og voksne til i alt mere end 410 forestillinger. Kreativiteten spænder over blandt andet kostumering af elever fra Odense Teaters elevskole til revysamarbejde uden for teatret. Frøbjerg Festspil ser derfor frem til et dynamisk samarbejde, hvor nye flotte kostumer springer ud i fuldt flor i sommerens festspil.

 

Glæder sig til at blive en del af teamet

Alice Jensen-Hess glæder sig til at udvikle og koordinere arbejdet med kostumerne og blive en del af de mange glade og arbejdsomme frivillige kræfter hos Frøbjerg Festspil.

– De er så entusiastiske med deres forestillinger, udtaler den nye kostumier. 

Hun får hjælp til at kreere tøjet til festspillet af seks dygtige frivillige, men hun vil også selv sy.

Efterlysning: tøj fra 1800-tallet

Nogle af kostumerne til årets forestilling Sommer i Tyrol råder foreningen selv over, og disse kan genbruges efter lidt tilretning, men nyt skal der også til, så der får Alice Jensen-Hess’ mangeårige erfaring og talent virkelig lov at folde sig ud.
Der skal bruges meget tøj fra slutningen af 1800-tallet, især habitter og skjorter til mændene og fine sommerkjoler til de kvindelige roller i sommerens forestilling, hvor scenen er sat i alpelandet Østrig. Den nye kostumier og hendes hold modtager gerne lyst tøj, stof, blondegardiner eller bare gamle gardiner, som syerskerne kan omdanne til kostumer.

Specialtilbud til Lions og Ældresagen

Husk at for de heldige, der er medlem af enten Lions eller Ældresagen, vil der om kort tid være mulighed for at benytte sig af et specialtilbud, hvor billetter til Frøbjerg festspillet denne sommer kan købes med rabat. 

Husk at købe din billet med vinterrabat inden 1.marts : Tryk her

Aarup.dk er ved at lukke ned, så vi modtager ikke nye indlæg.

 

Bogmærk Permalink.