Covid-19: Assens Kommune ligger i bunden – og hurra for det!

Figuren er udarbejdet på baggrund af data fra Serum Instituttet, hentet den 29. januar 2021.

I fodbold er det noget møg at ligge i bunden. Omvendt med coronaen, hvor Assens Kommune heldigvis er tæt på bunden, når det gælder det samlede antal smittede.

536 borgere i Assens Kommune er indtil 29.  januar registreret smittet med Covid 19  Det giver for hele perioden fra marts sidste år en samlet incidens for Assens kommune på 1308 pr. 100.000 indbyggere. Faktisk er det kun ø-kommunerne Ærø, Langeland, Fanø og Læsø, som har et lavere smittetal. De øvrige 93 kommuner i Danmark ligger højere.

For landet som helhed er det fortsat kommunerne på den københavnske vestegn der ligger højest, mens det på Fyn er Odense og Kerteminde, der ligger højest. PÅ Fyn og de tilhørende øerne er i alt 10.905 registreret smittet med covid 19. Det svarer til 2188 pr. 100.000 indbyggere.

Figuren ”incidens de seneste 7 dage pr. 100.000 indbyggere… ” viser da også, at Assens kommune gennem stort set hele perioden har ligget med et lavere smittetal pr. indbyggere,

Figuren er udarbejdet på baggrund af data fra Serum Instituttet, hentet den 29. januar 2021.

end det der har været for hele Fyn og tilhørende øer. Den 28. januar var incidens for de seneste syv dage for Assens Kommune 51,3. Samme tal var for hele Fyn og tilhørende øer 59, 4.

Det er værd at bemærke, at når smitten helt generelt stiger, stiger den også i Assens Kommune, men næsten kun halvt så meget som på Fyn i øvrigt.

I Assens Kommune er der over hele perioden testet 24.544 personer, og der er i alt taget 64.305 prøver. Når det gælder tests, viser figuren for hele perioden, at antallet af daglige tests indtil august 2020 holdt sig under ca. 100 pr. dag, men så begyndte tallet at sige. Det første højdepunkt lå i september. Det næste som var væsentligt højere i november, så igen lige inden jul, og endelig har der været en stigning i løbet af januar.

Figuren er udarbejdet på baggrund af data fra Serum Instituttet, hentet den 29. januar 2021.

Når det gælder positivprocenten – altså antallet af positive tests sat op mod antallet af tests – så lå den højt sidste forår. Men det er fordi, det dengang primært var personer med symptomer, der blev testet. Henover sommeren og frem til oktober, var det i Assens kommune mellem 0,1 og 0,4 procent af testene, der var positive. Herefter lå positivprocenten på omkring 1 procent, indtil den toppede i dagene omkring nytår. Men siden er den atter faldet.

 

Skrevet af Henning Frandsen og Annie Gaardsted Frandsen

Aarup.dk er ved at lukke ned, så vi modtager ikke nye indlæg.

 

Bogmærk Permalink.