Kunderne kan nu også købe kød fra uldgrise på Erholm Fødevaremarked, og det kød kommer fra Bjarne Møller og Lene Christensen, der bor ca. 5 km nord for Otterup ved Skelsbæk/Norup.
Ren økologi
De driver et hobbylandbrug med ca. 3½ ha jord. De fokuserer på uldgrise, landbruget er rent økologisk, og dyrene vokser og laver meget frit. Kødet sælges både hjemmefra og på Erholm Fødevaremarked. I dag sælges det i meget små portioner – helt ned til 500 g fars, men der sælges dog også halve grise – på Erholm dog mest i ret små partier.
Grise slagtes normalt ved en alder af ca. 8 måneder, og de er ikke specielt store, men uldgrisene er ofte helt op til 120 kg.
Ejerne har to slags grise, og det er flg.:
1.Blanding af uldgris og gammel sortbroget landrace, den slagtes efter ca. 8 mdr. og vejer ca. 80 kg.
2.Ren uldgris slagtes efter 12 – 14 mdr.
Uldgrisen kaldes også magaliza, og det er et ungarsk navn.
Kontakt
Tlf. 41511997
Læs mere om markedet på www.erholm.dk
Andet: Der vil i december også være salg af gran og juletræer.
Skrevet af Hans W.
Aarup.dk er ved at lukke ned, så vi modtager ikke nye indlæg.