Mathias og dronen

Artikel fra Aarup Folkeblad : af journalist Peter Lundblad

Mathias Jørgensen fra Aarup er i fuld gang med optagelserne til en spritny reklamevideo om sin hjemby, der skal sætte yderligere fokus på kampagnen ”Flyt til Aarup”

Det øsregner, og vinden hiver i paraplyerne, men alligevel er 20-årige Mathias Jørgensen mødt op på Sanggaards Plads i forbindelse med Singer-Songwriter festivalen, ledsaget af en drone. Den skal han bruge til at filme folkelivet sådan lidt fra oven – for at vise, at Aarup har et rigt og blomstrende kulturliv. Scenen bliver en af mange optagelser til reklamevideoen, der skal vises på blandt andet Facebook, når den til september er færdigproduceret.
”Vejret driller en del, men nu ser jeg lige tiden lidt an – droner er ikke ligefrem begejstrede for regn og blæst,” siger Mathias Jørgensen, mens han gør dronen klar. En drone med kamera er et af de virkemidler, han bruger til videoen, mens der selvfølgelig også er optagelser af mere ordinær slags.
Mathias Jørgensen er hyret af Aarup Lokalråd til at producere videoen, hvor der lægges vægt på i kort form at få de vigtigste og mest kontante budskaber ud til potentielle tilflyttere.
”Videoen er en væsentlig del af vores bosætningskampagne, som blandt andet fortæller, at Aarup er det helt rigtige sted for pendlere at slå sig ned, at vi har over 20 specialbutikker, et rigt foreningsliv, og en masse kultur at byde på,” fortæller formanden for Aarup Lokalråd, Kjeld Alsholm.

Mathias kan sit kram
Det er ikke nemt at fortælle om alle herlighederne på få minutter, men Mathias kan sit kram.
”Jeg har allerede produceret en del videoer, blandt andet for uddannelsesinstitutioner – og også i en helt anden boldgade, nemlig bryllupsvideoer,” fortæller Mathias Jørgensen, der her i sommer afsluttede sin HHX gymnasie-uddannelse. I den forbindelse modtog han Nordeafondens Uddannelsespris for sine præstationer i gymnasiet, og også for at være en god kammerat.
”Jeg henvendte mig selv til Aarup Lokalråd og foreslog dem at lave en video – og de sagde ja,” fortæller Mathias, der i øvrigt er i fuld gang med at etablere sin egen virksomhed. Han har dog ikke umiddelbart tænkt sig udelukkende at leve af at producere videoer.
”Jeg er i gang med et sabbatår efter gymnasiet, hvor jeg prøver nogle forskellige ting af. Når sabbatåret er slut, vil jeg gerne flytte til København og studere på CBS,” siger Mathias, der bor hjemme hos forældrene på Kirsebærhaven i Aarup.
Men lige nu gælder det videoen, der skal sætte Aarup på det store landkort. Så hvis du ser en drone flyve over dig i den kommende tid, skal du ikke blive nervøs.
Det er såmænd bare Mathias og dronen…

Aarup.dk er ved at lukke ned, så vi modtager ikke nye indlæg.

 

Bogmærk Permalink.