Alexander Jørgensen, der er daglig leder i Kop og Kande, Aarup, har taget den gamle højere handelseksamen, inden han gik i gang med den mere fagrettede uddannelse til isenkræmmer.
På handelsgymnasiet havde han bl.a. sprog, matematik, regnskab, salg og marketing. Han blev student i 2012. Isenkræmmeruddannelsen foregik fra 2014 til sommeren 2016, og ud over praktisk arbejde i forretningen har gennemført de særlige isenkræmmerforløb på fagskolen i Odder.
Skolen i Odder
På denne skole lærer man om varer og faggrupper i en isenkramforretning. Man lærer fx om barbermaskiner, strygejern, kaffemaskiner og andre tekniske indretninger med henblik på den bedst mulige rådgivning af kunderne.
Eleverne på denne skole i Odder lærer også om materialer i en tallerken, fx stentøj, fajance og porcelæn. Og tekstiler indgår også i uddannelsen, herunder håndklæder og duge. Knive og andre produkter af stål har også en plads i forløbet.
Hvad er det fx, der gør en kniv skarp og langtidsholdbar? Er du i tvivl, så spørg Alexander eller de andre isenkræmmere.
Generel butiksviden
For at kunne begå sig i en isenkramforretning skal man også have en generel viden om det at drive forretning. Man skal fx vide noget om avanceberegning, lagerstyring, grundlæggende regnskab, og man skal også besidde grundlæggende virksomhedskendskab og lagerstyring.
Skaf tilfredse kunder
For Alexander er det vigtigt, at kunden er tilfreds. Han bytter derfor gerne, også i tvivlstilfælde. Hellere én reklamation for meget accepteret end én for lidt.
I det hele taget er Alexander fint tilfreds med det nuværende job, og han vil gerne være selvstændig på et eller andet tidspunkt.
H.W.
PS
På Aarup.dk vil vi gerne bidrage med flere beskrivelser af de kompetencer, som man må have i forretninger og virksomheder inden for 5560 Aarup. Der kommer jo til at mangle solide fagfolk i de kommende år.
Har du en god historie af den art eller noget helt andet, så skriv til
H.W.
Aarup.dk er ved at lukke ned, så vi modtager ikke nye indlæg.