Forår i Aarup – part 2

Rosmarinen overvintrer også i drivhuset, og så har man den hele året til stegeretter.

Rosmarin

grønkål2

 

Grønkålen bør ikke ryddes, når vinteren slutter. De nye blade kan spises nu, og snart kommer det allerbedste, for nu kan de nye blomsterstængler spises. De smager fortræffeligt – næsten som asparges, men kun få mennesker ved det.

Den spanske kørvel smager lidt lakridsagtigt. Bland den i salaten eller kog den med sammen kartoflerne – det giver dem en bedre smag. Og så er den jo fyldt med vitaminer.

Spansk kørvel

Kinesisk purløg

Den kinesiske purløg er let hvidløgsagtig i smagen, og løvstikken kan bruges både i salaten eller til at koge sammen med kartoflerne.

Løvstikke kan bruges både i salaten eller til at koge sammen med kartoflerne.

Løvstikke

 Jordskokker

Jordskokkerne kan ligge i jorden hele året. De er gode om vinteren, når de snittes og spises rå.

Derfor har de altid fået en renæssance under krige, for de kan jo gemmes i jorden, så de ikke kan findes ved tvangsaflevering. De er nyttige, når man mangler alt andet.

Salat af jordskokker: Snit dem fint, pres lidt citronsaft ud over dem og drys med hakkede nødder, det er en ren nydelse.

Drik evt. et godt glas hvidvin til – og husk, at den skal være ca. 10 grader – ikke 5 grader – så bevares smagsnuancerne.

Aarup.dk er ved at lukke ned, så vi modtager ikke nye indlæg.

 

Bogmærk Permalink.