Både Udvikling Assens og andre aktører opfordrer til, at man køber mere ind for at sikre lokale forretningers og servicefolks omsætning under krisen, og det er der ikke noget nyt i.
Allerede i 1930’erne, da der var økonomisk verdenskrise i USA og Europa, foreslog økonomen John Meynart Keynes, at folk skulle lade være med at spare op, men tværtimod forbruge, så tekstilbranchen eller håndværkerne igen fik noget at lave, så ville beskæftigelsen igen stige – eller i hvert fald ikke blive så hårdt ramt som ellers.
Køb mere ind
Og det er præcist her, at ovennævnte forslag skal ses. De lyder fx således:
Køb nyt arbejdstøj i en lokal forretning til dit personale, eller køb nyt værktøj hos et lokalt firma, som så får lidt mere omsætning. Du kan også købe kontorartikler, som du skal bruge alligevel senere, og måske vil personalet se positivt lidt frisk frugt til frokostpausen – også for at skabe optimisme.
Gaver, gavekort og billetter
Mange sparer op, og det kan der være gode grunde til, men du kan også tænke på at købe gaver til dine børnebørn, som du måske ikke ser så meget lige nu.
Måske tænker du også på din lokale skuespilarrangør, musikarrangør eller biograf – mon du kan købe billetter forud hos dem? Eller fremtidige gavekort, hvis det er muligt?
Opsparing eller forbrug?
Der er for nylig offentliggjort en oplysning om, at danskerne har øget opsparingen med 13 mia., siden krisen startede. Det kan være godt for den enkelte, der vil sikre sig selv, men skidt for beskæftigelsen.
Tænk på, hvad du kan gøre for at fremtidssikre virksomhederne i 5560 Aarup.
Skriv til , hvis du har gode forslag.
H.W./Aarup.dk
Aarup.dk er ved at lukke ned, så vi modtager ikke nye indlæg.