Inspirerende danser vendte tilbage til Ebberup Skole

Trine Lausen Lund fra Frøbjerg-Orte Friskole, Kirsten Hornbak fra Frøbjerg Festspil, Trine Erfurth fra Ebberup Skole sammen med Silas Holst.

Trine Lausen Lund fra Frøbjerg-Orte Friskole, Kirsten Hornbak fra Frøbjerg Festspil, Trine Erfurth fra Ebberup Skole sammen med Silas Holst.

Skuespilleren og danseren Silas Holst besøgte igen de unge i projekt ”Fra idé til tæppefald”, der er et kulturelt samarbejdsprojekt mellem Frøbjerg Festspil, Ebberup Skole og Frøbjerg-Orte Friskole
Projektleder på Kirsten Hornbak fra Frøbjerg Festspil fortæller:

”Silas Holst har tidligere besøgt os i projektet. Men på turen over i efteråret 2017 kom han til at hælde diesel på sin benzinbil og ankom derfor mere end 1 time for sent. Den time lovede han at give os på et andet tidspunkt, og det var så i dag. Et 2-timers besøg blev det endda til denne gang.”

Et vigtigt budskab
Silas Holst lagde ud med at fortælle, hvor vigtigt det er at være sig selv og være glad for at være “lidt anderledes” for det er netop det, der skal til, når man vil spille teater.

Derefter fortalte han om den lange proces med at forberede sig til en forestilling – allerede et år før man begynder at øve op til en forestilling begynder man med kostumeprøver, træner op til dansescener, lever og ånder i et fitnesscenter og lever af pastasalat, læser rollehæfter og går til specialprøver, når man har en hovedrolle. Den næste store opgave for Silas Holst er hovedrollen i ”Flashdance” til marts 2019. Han skal også være med i ”Den skaldede frisør”, som opføres i 2020, og her er han allerede i gang med diverse forberedelser.

Eleverne lyttede interesseret.

Eleverne lyttede interesseret.

Ud på gulvet
Efter en pause med frugt og chokolade til alle, gik Silas i gang med 20 minutters opvarmning for alle eleverne – 50 mavebøjninger, og mange andre øvelser.

Derefter skulle alle performe, som om de løb i en jungle etc. og til sidst blev der indøvet koreografi.

Hele holdet dansede sammen og drenge og piger hver for sig.

Superdejlig eftermiddag
”Det blev en super dejlig eftermiddag med en Silas Holst på toppen og gode unge, der var med på at deltage. Silas var meget dedikeret og helt nede på jorden”, udtaler Kirsten Hornbak og fortsætter:

”Det var skønt at have 2 hele timer med ham. Det gav ro og alle fik mulighed for at være med. Det var en god afslutning på projektet.”

FAKTA OM ”FRA IDÈ TIL TÆPPEFALD”
Fra idé til tæppefald” var et kulturelt samarbejdsprojekt mellem Frøbjerg Festspil og to 8. klasser – fra henholdsvis en kommunal skole (Ebberup Skole) og en friskole (Frøbjerg-Orte Friskole). Projektet startede i efteråret 2017.

Hovedopgaven var, at eleverne skulle skrive og opsætte en musical. Helt fra grunden – fra idé til tæppefald.
Der var indkaldt professionelle konsulenter til at understøtte processen.
I januar blev resultatet – musicalen ”Cruise” – vist for omkring 1.000 mennesker i Ebberup Hallen.
Projektet blev støttet af Assens Kommune. Kommunen indstillede efterfølgende projektet til ”Den Fynske Kulturpris 2018”.

Har du en nyhed eller en begivenhed du ønsker at dele med 5560, kan du kontakte os på eller indtaste den på nyhed

 

Bogmærk Permalink.