Fuld gang i prøverne

Når publikum sætter sig til rette til forpremieren på ”Footloose – The Musical” den 7. august og premieren dagen efter, er der gået rigtig mange timers arbejde forud. Fra de medvirkende, instruktør, koreografer, kapelmester, orkester, PR-afdelingen, de frivillige – bag scenen, scenebyggerne, sydamerne og mange andre, der har lagt et stort stykke arbejde i at få forestillingen klar. Vi kiggede indenfor i Frøbjerg Kultur- og Samlinghus en tirsdag aften i juni, hvor der var aktiviteter i alle rum i huset.

 

På 1. salen holder SoMe-gruppen møde. Det er dem, der koordinerer indsatsen på de sociale medier, og de er en del af stedets PR-gruppe. I dag er formand Knud Møller, journalist Torben Svane Christensen og Alex Brauer-Christiansen mødt op. Sidstnævnte gør opmærksom på, at han skal gå kl. 19, for der begynder sang og danseprøver i den store sal nedenunder. Bente Røjsmose spørger, om en kop kaffe kunne friste, inden strategierne for de sociale medier bliver gennemgået.

– Det lyder da dejligt, siger formanden.

Bente Røjsmose kræser om alle i huset, sammen med Emilie Turner, kaldet Mille, der har medbragt kage til at forsøde de krævende prøver for de medvirkende i pauserne.

Kostumeprøver og nyfødt baby
På 1. sal holder sydamerne også til, ledet af kostumechef Lise Søllested. Der bliver syet på maskine og i hånden. I aften skal nogle af de medvirkende prøve kostumer. En af dem er Christian Malling, der skal prøve en cowboyskjorte, men både han og sydamerne er enige om, at den valgte nok skal være lidt større.

Trine Jensen, der var frivillig på systuen sidste år, og som blandt andet syede hovedrollens hvide jakkesæt, kigger forbi med sin nyfødte baby, og der bliver dikket og snakket.

Ny frivillig arbejder i to arbejdsgrupper
Ude i det store rum står en model af scenen, som ”Torsdagsholdet” laver dele til, så de er klar til scenen skal opbygges på Frøbjerg Baunehøj. Ved det store bord sidder to kvinder i venteposition. Det er Tenna Hestehauge, der er leder af gruppen, der sørger for at sætte hår og assistere med sminken, og Anette Engelbrecht, der er ny i denne gruppe – ja faktisk er hun med i to af arbejdsgrupperne.

– Jeg er også med på ”Torsdagsholdet”, sammen med min mand, Per Rasmussen, hvor jeg er ved at male billethuset, og han er ved at lave en bezintank, der skal bruges i sceneopbygningen. Men så spurgte Tenna mig, om jeg ikke ville være med i hendes gruppe også, siger hun.

Mange nye kræfter
Og der er god brug for nye kræfter i hår og sminke.

– Ja, vi var nogle stykker, der satte os ned og skrev alle dem i vores netværk, der kunne tænkes at ville være med, og nu er vi rigtig mange, så det er dejligt, siger Tenna, der er frisør med egen salon, Cut & Move i Aarup. I år er hun mest tovholder i arbejdsgruppen.

– Men man behøver ikke at have en faglig baggrund for at være med. Det vigtigste er, at man har lysten og er god til at fornemme, hvornår de medvirkende har brug for hjælp, siger Tenna, der har været med hos Frøbjerg siden 2010, og hun har også været formand for ungdomsafdelingen på stedet.

Håret skal sidde rigtigt
Hun og Anette er mødt op i dag for lige at tale hår med de medvirkende.

– Det er altid en udfordring at få håret til at sidde, så nu handler det om at få det hele planlagt og snakke med de medvirkende om deres hår, siger Tenna. Men de to må tålmodigt vente, til de medvirkende har en pause fra prøverne. De er ikke alene om at få lidt tid sammen med de medvirkende.

Fotos til årets program
Fotograf Steen Jansdal har indrettet sig i den lille sal med et fotostudio. For alle de medvirkende og flere andre skal have lavet et portræt til årets program. Det står Erik Tranholm fra PR-gruppen for, og han sætter glad et kryds på sin liste, når endnu en medvirkende har siddet model for fotografen. Når det bliver august bliver der også taget fotos af de medvirkende i kostumer på den færdige scene til programmet. Erik Tranholm lover, at programmet bliver færdig, så de frivillige programsælgere har det til salg, så publikum kan købe det inden forestillingen.

Stemmeklang og hurtige fødder
I den store sal nedenunder begynder de medvirkende at indfinde sig. Ved klaveret sidder kapelmester Julie Strange. Hun skal lede prøverne i dag. Først er det sangprøver. De medvirkende sidder inddelt efter sangstemmer, og de øver titelsangen fra ”Footloose – The Musical. I år synes sangene på dansk, men energien i sangen er selvfølgelig den samme – eller endnu større – som i den engelske version.

– Forfra! En gang til, siger Julie Strange og salen fyldes med sang.

Efter sangprøverne er der pause, og så gælder det dansen. Hurtige fødder fylder gulvet. Publikum kan godt glæde sig, og billetter kan jo købes på www.frobjerg.dk

Har du en nyhed eller en begivenhed du ønsker at dele med 5560, kan du kontakte os på eller indtaste den på nyhed

Bogmærk Permalink.