Anmeldelse: Saturday Night Fever

758 til generalprøve på Saturday Night Fever 
Så oprandt dagen endelig for Frøbjerg Festspils udendørs verdenspremiere for Saturday Night Fever. Og det blev en vellykket generalprøve med 758 betalende tilskuere, der i den grad levede med i begivenhederne på scenen.

Forestillingen bygger på filmen af samme navn, og stedet er Brooklyn New York anno 1978, hvor den unge Tony Manero med italienske rødder hensygner sin tid med et job som farvehandlerekspedient. Hans opmærksomhed er dog alle andre steder til stor ærgrelse for chefen, og især ser Tony hen til lørdag aften, hvor han kan realisere sine drømme på dansegulvet på det lokale diskotek.

Her på dansegulvet er hans faste dansepartner Annette, men så forelsker han sig i den kønne Stephanie, og hun skal så være med i en stor dansekonkurrence. Samtidig forlader Tony sin arbejdsplads efter kontroverser med chefen, og hjemme hos forældrene, hvor han stadig bor, går det skidt bl.a. pga. den arbejdsløse italienske far og broderen, der forlader sit kald som katolsk præst.

På dansegulvet siger andre til Tony: ”Du er kongen på det dansegulv”, og Tony nyder det, for han opdager, at her er der ingen fortid og fremtid, for han står – eller danser – lige midt i nutiden. Ikke en gang i basketballklubben har han fokus på andet end diskoteket: ”Hvis jeg havde penge, gik jeg straks på disco igen”. Det er næsten helt bibelsk: Din skæbne afgøres her og nu.

Banen er kridtet op, og konfliktmulighederne er skabt, og handlingen går sin gang, mens man nyder de største Bee Gees-hits.

Ved den store dansekonkurrence er et dansepar fra et andet distrikt tilsyneladende bedst, men Tony og partneren får prisen. Tony protesterer og vil ikke have præmien, men han er klar til et andet liv – mulighederne ligger foran ham, og så bør man gribe dem.

Den perfekte generalprøve samlede 758 betalende tilskuere, og det er ifølge styregruppen absolut pænt. Der må dog gerne komme mange de næste 3 uger, og man kan købe billet via www.frobjerg.dk eller på tlf. 64433333.

Kommende forestillinger:
2019: My fair Lady
2020: Midt om natten

Skrevet af Hans W.

Har du en nyhed eller en begivenhed du ønsker at dele med 5560, kan du kontakte os på kontakt@aarup.dk eller indtaste den på nyhed

Bogmærk Permalink.