Lokalråd kan være på vej i Orte og Frøbjerg

Orte kirke

Orte kirke

I lokalområderne Orte, Frøbjerg, Ørsted, Vedtofte og Søllested med i alt 1700-1800 indbyggere er der etableret et netværk eller en gruppe af ”lokale ambassadører”, der arbejder for disse lokalområders interesser. Selv om Aarup.dk normalt kun har postnummer 5560 som ”sin jagtmark”, er vi her nødt til være lettere grænseoverskridende for ikke at svigte Frøbjerg og Orte.
Med i gruppen er Jens Peder Christiansen, Orte, Jan Storm, Frøbjerg, Henning Borgersen (gruppens talsmand), Ørsted/Frøbjerg. Fra områderne uden for postnummer 5560 nævnes Hans Frede Pedersen, Ørsted, Torsten Jensen, Ørsted, Lisa Bolting, Søllested, og Tina Stokbæk, Søllested.

Lokalt arbejde
Gruppen fra de 5 lokalområder arbejder bl.a. med at byde folk velkommen til deres område og på at fremhæve områdernes fortræffeligheder, og nye borgere modtager en gave. De arbejder også på at skaffe penge til lokale almennyttige formål, fx har Frøbjerg Samlingshus for nylig fået ca. 350.000 kr., og inden for de sidste 10 år i alt 1,9 mio. De andre forsamlingshuse har også fået støtte.

Lokalråd
For at få et egentligt lokalråd skal der afholdes en generalforsamling, hvortil alle indbyggere har adgang og uden at betale kontingent. Og her skal der så vælges at antal medlemmer i henhold til en godkendt vedtægt. Når rådet så har konstitueret sig, bl.a. med formand og kasserer, kan der ydes tilskud fra kommunen, og rådet kan forhandle lokale sager med Assens Kommune.
Talsmand Henning Borgersen (Ørsted/Frøbjerg) håber, at alt kan være klar inden jul.
H.W.

Aarup.dk er ved at lukke ned, så vi modtager ikke nye indlæg.

 

Bogmærk Permalink.