Venskabstræ plantet i Aarup

venskabstraeLørdag formiddag kunne årvågne forbipasserende se en bil med boogietrailer på tyske plader holde på græsarealet på Møllebakken mellem børnehaven og Aarupskolen. Endnu mere overraskende var det, at bilens passagerer var i fuld gang med at grave i plænen.

Formålet med arbejdet var at plante et venskabstræ. De tyske besøgende var Aarup Rotary Klubs gæster fra venskabsklubben i Plön i Tyskland.

Venskabstræet har været længe undervejs – det skulle faktisk have været plantet sidste år. Der er dog blevet arbejdet længe for at finde et godt sted i Aarup, og så måtte man vente til årstiden igen var til plantning af træer.

Det nyplantede træ er en vinterlind, som findes naturligt i hele Europa. Træet markerer det årelange bånd – siden 1978 – mellem vores egen lokale Rotaryklub og den tyske venskabsklub. Det er således en gave fra den tyske klub til Aarup, og ideen kommer fra sidste års klubpræsident i Rotary Klub Plön, Landskabsarkitekt Holger Muhs.

venskabstrae-1Kl. 13.00 i lørdags blev træet så plantet i forbindelse med en lille begivenhed med repræsentanter fra Rotary Klub Plön, Assens’ borgmester Søren Steen Andersen og ¨repræsentanter fra Aarup Rotary Klub, Borgmesteren, de to klubbers klubpræsidenter fra sidste år – Holger Muhs fra Plön og Pernille Illum fra Aarup – foretog en symbolsk plantning og vanding af træet. Holger Muhs holdt en tale om baggrunden for hans og klubbens gave til byen. Borgmesteren i Plön havde planlagt at deltage men måtte melde afbud i sidste øjeblik p.g.a. sygdom. Hans tale blev i stedet læst højt. Endelig holdt borgmester Søren Steen Andersen tale.
De to nuværende klubpræsidenter, Jürgen Struck fra Plön og Susanne Andersen fra Aarup, afslørede til sidst en sten med plakette med ordene “Venskabstræ 2016”.

Har du en nyhed eller en begivenhed du ønsker at dele med 5560, kan du kontakte os på eller indtaste den på nyhed

 

Bogmærk Permalink.