Ungdomstennis i Aarup

Tennisklubben i Aarup har også plads til børn og unge, og derfor har klubben ansat to ungdomstrænere.

Trænerne
Christell Jørgensen er kontorelev og 21 år. Hun har spillet tennis i den lokale klub i ca. 11 år. Hun spiller selv tennis, fordi det giver god motion, bedre bevægelighed og reaktionsevne. Men hun deltager ikke i turneringer. Hun var først almindelig spiller i flere år, men kom så på trænerkursus som ca. 16-årig. Det har givet øget bevidsthed om alsidig og systematisk træning og forebyggelse af skader.

Isak Juhl Nielsen er knap 18 år og starter nu i 3. g på teknisk gymnasium. Han har spillet tennis i godt 13 år og startede sammen med bedsteforældrene lidt syd for Odense. Fra 2018 var han hjælpetræner – og derefter selvstændig træner.

Kontingent og udstyr
Tilsammen har Christell og Isak ansvaret for 10-12 børn, men i perioder med samarbejde med Aarupskolen kan antallet godt vokse. Kontingentet på kun 200 kr. for et år inklusiv træning og frit spil. Så det kan virkelig heller ikke skræmme nogen, mener de.

Udstyr hos Markussen Sport
Man kan komme i lige netop det tøj, som man selv synes om, fx almindelige shorts og en T-shirt, og en ketsjer kan hos Markussen Sport i Aarup fås 300 – 350 kr. til børn og 600 – 900 kr. til voksne, mens boldene koster 75 kr. for 4 stk.
Og ketsjerne til børn er virkelig stærke, fortæller Martin hos Markussen Sport – de holder i flere år. Så det vælter heller ikke nogens budget.

God motion
Ifølge Christell og Isak er tennis godt for både overkroppen og benene, idet man skal løbe i alle mulige retninger, så det også skærper kondition og bevægelighed. Derfor kan tennis også være et godt supplement for andre sportsgrene. Men alle kan være med på deres eget niveau – og alder er ingen hindring, idet der er spillere i Aarup mellem ca. 6 og ca. 80 år.

Medlemspotentialet
De yngste spillere i Aarup er som nævnt 6 -7 år, mens de ældste nybegyndere som regel er folk mellem 40 og 50 år.

Der er lige p.t. 74 medlemmer, men der er plads til ca. 100 mere, idet der især om formiddagen er rigeligt albuerum.

Hygge og konkurrence
Enkelte spillere med store ambitioner kan sideløbende være med i andre tennisklubber, der satser mere professionelt, men i Aarup er hygge og motion i højsædet.

Årets højdepunkter:
Standerhejsning den 20. april og ”Tennissportens Dag”, som er midt i maj.

Trænernes håb
Både Christell og Isak håber på, at der kommer mange flere børn og unge med i klubben, og at flere fastholder interessen. Måske kan det også opnås ved at forlænge sæsonen.

Efterårssæsonen starter i øvrigt igen mandag den 9. august, hvis det ikke regner for meget.

Juniortræning (under 18 år) mandage og torsdage 17.30-18.30
Seniortræning (fra 18 år) mandage og torsdage 18.30-19.30

Interesserede kan kontakte Claus Melander på tlf  50 12 12 74 (efter 17) eller bare komme forbi til en træning.
Så vil man lære, hvordan man holder på ketsjeren og klarer andre helt grundlæggende manøvrer i spillet.
Ketcher kan lånes gratis.

Hvis man vil vide mere, kan man kigge på hjemmesiden: https://www.aaruptennisklub.dk/ eller tage kontakt til Lars Fuglsang på tlf: 20 24 66 69 /

H.W./Aarup.dk

Har du en nyhed eller en begivenhed du ønsker at dele med 5560, kan du kontakte os på eller indtaste den på nyhed

 

Bogmærk Permalink.