Tilflyttere er med til at udbrede æblet i Assens Kommune

Bestyrelsen bag Æblefestivalen søgte om og har fået 10.000 kroner fra lokalsamfundspuljen. Målet er at udbrede æbler i hele kommunen ved at forære et æbletræ til de nyeste tilflyttere.

”Æbler binder Assens Kommune sammen med sol, smil og sundhed”. Sådan lyder Æblefestivalens slogan, og bestyrelsen fik for nyligt en god idé til, hvordan æblet og kendskabet til den lille runde frugt kan blive udbredt endnu mere i hele kommunen.

– Vi forærer et æbletræ til dem, der senest er flyttet til kommunen. På den måde binder æblet kommunen endnu mere sammen og bliver et endnu større samlingspunkt, end det er i forvejen. Vi vil også gerne benytte lejligheden til at fortælle tilflytterne om Æblefestivalen, forklarer formanden for bestyrelsen Else Marie Kristensen og henviser til, at det brede udbud af arrangementer favner bredt.

Ét andet tiltag, som bestyrelsen har sat i gang, der udbreder kendskabet, er æbleguirlanden, som 0. klasser arbejder på hvert år. Ambitionen er, at guirlanden med tiden skal kunne nå rundt i hele kommunen.
Uge 41 og 42 står i det hele taget i æblets tegn, når Æblefestivalen løber af stablen i Assens Kommune. Det bliver da også i løbet af de uger, at tilflyttere kan forvente et besøg.

By- og landsbyambassadører ringer på og byder velkommen
Siden 2013 har lokale ambassadører fra lokalsamfund i Assens Kommune budt nye tilflyttere velkommen og stået til rådighed for interesserede tilflyttere, som vil høre mere om, hvordan det er at bo i et givent lokalsamfund. Lige p.t. er der ambassadører i 24 lokalsamfund i kommunen.

Det er by- og landsbyambassadørerne, der i de kommende uger tager rundt og hilser på de nye borgere og overrækker gavekortet til et æbletræ.

Borgmester i Assens Kommune Søren Steen Andersen synes, det er et fantastisk initiativ;
– Her i kommunen samarbejder vi på kryds og tværs. Det er den her uddeling af æbletræer til tilflyttere, som Æblefestivalens bestyrelse har taget initiativ til, et stjerneeksempel på. Jeg er glad for, at vi med lokalsamfundspuljemidler kan støtte initiativet. Man skal ikke underkende den betydning, det har, at tilflyttere bliver budt velkommen af vores by- og landsbyambassadører, som ganske frivilligt gør et kæmpe stykke arbejde for deres lokalsamfund. Det skaber en samhørighed og gavner Assens Kommune som helhed, siger han.

Rent praktisk foregår uddelingen på den måde, at tilflytterne får et gavekort til et æbletræ, som de skal indløse på Assens Planteskole senest den 30. november 2018.
Det er borgere, der er flyttet fra en anden kommune til Assens Kommune i september, der tæller som senest tilflyttede.

For yderligere oplysninger kontakt
Søren Steen Andersen, borgmester, Assens Kommune, 29 37 90 65.
Else Marie Kristensen, Æblefestivalen, formand for bestyrelsen, 20 13 54 92.
Steen Søgaard, udviklingskonsulent, Assens Kommune 51 37 44 61 (for spørgsmål vedrørende ambassadørordningen og lokalsamfundspuljen).

 

Har du en nyhed eller en begivenhed du ønsker at dele med 5560, kan du kontakte os på eller indtaste den på nyhed

 

Bogmærk Permalink.