Tilflytter: Hjemligt og hyggeligt i Aarup

Kærestepar fandt den rigtige villa til den rigtige pris og fik kortere til arbejdet ved at flytte til Aarup

Aarup
Af Henning Frandsen

Ronja på plænen foran villaen på Vestergade 63 i Aarup.

For en tre år siden luftede Ronja Mochau Linds kæreste, Karsten Laursen, muligheden for, at han skulle udstationeres. Karsten Laursen er soldat og har Ryes Kasserne i Fredericia som tjenestested.

  • Så vil jeg hjem, sagde jeg med det samme, fortæller Ronja. Dengang boede parret i Sdr. Felding, som ligger inden for trekanten Skjern-Brande-Herning.

Og hjem var for Ronja Fyn. Hun, der har rundet de 31 år, voksede nemlig op i Ejlstrup, moren bor i dag i Seden Syd, faren i Korinth og svigermoren i Brændekilde. Og så er det slet ikke dumt at være tæt på familien, når man har en datter, Liv, som er 1 år, som var tilfældet for tre år siden.

 

Tættere på Ryes Kasserne
Det blev dog ikke til noget med Karstens udstationering, men alligevel flyttede den lille familie til Fyn, nærmere bestemt til Aarup.

  • Karsten ville gerne have kortere til sit arbejde, og det har han fået. Mens vi boede i Sdr. Felding havde han en times kørsel hver vej. Nu har han en halv time, fortæller Ronja.

Ønsket om at komme hjem var fortsat relevant.

  • Jeg har også en bror, som bor i Verninge og en fætter i Aarup, fortæller Ronja.

Det betyder f.eks. at fætteren og kæresten forleden kunne passe Liv, og så kunne Karsten og Ronja, som noget nyt, begge deltage i forældremødet i Fuglebakken, hvor Liv har fået plads.

Og hvor Ronja netop er blevet valgt ind i forældrebestyrelsen.

Involvere sig i sin by
For Ronja og i øvrigt også Karsten er det nemlig naturligt at involvere sig i den by, hvor de bor. Sådan var det i Sdr. Felding, hvor Ronja bl.a. var med til at arrangere sommerfester og Karsten bestyrelsesmedlem i Borgerforeningen.

Hvad og hvor meget det bliver til i Aarup, vil vise sig. Ronja, Karsten og Liv har kun boet et par måneder i Aarup – de overtog villaen på Vestergade 63, i slutningen af juli, så de har haft travlt med at indrette sig.

Liv er dog begyndt at gå til puslinge-gymnastik i Aarup Fritidscenter, og hun trives godt i Fuglebakken, som hverken er for stor eller for lille, fortæller Ronja.

Selv om Ronja er vokset op på Fyn, ligesom Karsten tidligere har boet på Fyn, kendte de ikke noget til Aarup.

Ronja er glad for at have naturen – Brende Å slynger sig på engarealet overfor villaen – tæt på.

262 kvm til 1,9 mio
Når de valgte at slå sig ned i byen, skyldtes det, at de hele tiden blev henvist til huse i Aarup, når de lavede søgninger.

  • Vi har dog også set på huse andre steder på Fyn, men det var i Aarup, vi fandt det rigtige hus og til den rigtige pris, siger Ronja.
  • Vi har fået et hus på 262 kvadratmeter til 1,9 mio. kroner og et hus med en fantastisk udsigt over et fredet engareal, siger Ronja.

Folk hilser på hinanden
Efter at have boet under to måneder i Aarup, er Ronja glad for at de valgte at slå sig ned i den højfynske stationsby.

Det er fantastisk at bo i en by, hvor folk er så aktive, som de er i Aarup, siger Ronja.

Hun har også lagt mærke til, at folk i Aarup hilser på hinanden, selv om man ikke kender hinanden.

  • Det giver tryghed i hverdagen, mener Ronja.

Endelig har Ronja fæstet sig ved, at personalet i byens butikker gerne vil snakke.

  • Det oplever man ikke i f.eks. Herning og Odense. Nej, det er kun noget man gør i små byer. Og det synes jeg er hjemligt og hyggeligt, siger Ronja.

 

Aarup.dk er ved at lukke ned, så vi modtager ikke nye indlæg.

 

Bogmærk Permalink.