Superhelten Snessa skal i en ny børnebog skabe dialog og refleksion om Børne- og Ungepolitikken

Assens Kommune har lavet en helt anderledes udgave af den nye børne- og ungepolitik – nemlig en børnebog, hvor kommunens børn og forældre møder superhelten Snessa. Bogen er en højtlæsnings- og samtalebog, og dens sigte er at skabe refleksion og dialog om de vigtige ting, der er fokus på i børnenes hverdag og i børne- og ungepolitikken.

  • Vi har omskrevet politikken til en bog i børnehøjde, så børn og forældre sammen kan sætte ord på de vigtige ting i børnenes hverdag og få talt om, hvordan verden ser ud fra børnenes perspektiv. Det er vigtigt, at vi har fokus på dialogen med børnene og italesætter, hvad det gode børneliv er. Herved bliver der grobund for nogle gode samtaler, og børne- og ungepolitikken bliver levende. Jeg håber, at både børn, forældre og medarbejdere i dagtilbud og skoler vil tage godt imod bogen, fortæller Mogens Mulle Johansen, formand for Uddannelse, Børn og Familie.

Bogen henvender sig til børn i alderen 5-8 år, og bliver udleveret i alle kommunale- og private børnehaver og skoler i ugen 16.

Snessa og politikken
I bogen ’Snessa og Politikken’ møder vi superhelten Snessa, som med flyvekappe og højt humør fører læseren igennem de 4 centrale pejlemærker, som børne- og ungepolitikken tager udgangspunkt i. Undervejs lægges der op til, at den voksne og barnet i fællesskab kan snakke om forskellige emner, som er en del af barnets hverdag.

I bogen er der bl.a. spørgsmål som: ’Hvornår har du sidst sagt til en voksen, at du skulle have hjælp til noget?’ Og ’Hvordan passer du på naturen i børnehaven, skolen, i SFO’en?’

Bogen kan benyttes på flere planer. Den kan bruges som hyggelæsning og samtalebog mellem forældre og barn, eller den kan være udgangspunkt for nogle vigtige samtaler og emner i undervisning på skolen eller i den pædagogiske hverdag i daginstitutionen.

Assens Kommunens børne- og ungepolitik blev lanceret i 2020. Se mere om politikken her:  www.assens.dk/bu

Yderligere information
Mogens Mulle Johansen, Formand for Uddannelse, Børn og Familie, Mobil: 29379058
Jan Præstholm, direktør for Uddannelse, Børn og Familie, Mobil:  28725248

Har du en nyhed eller en begivenhed du ønsker at dele med 5560, kan du kontakte os på eller indtaste den på nyhed

 

Bogmærk Permalink.