Stort indpendlingsoverskud i Aarup (2)

Efter kommentarerne fra de fem politikere, valgt i 5560 Aarup, om den store indpendling, har Aarup.dk også talt med to aktive erhvervsfolk i byen, Peter Brogaard, der er formand for handelstandsforeningen og direktør for Totalbanken, Ivan Sløk.

Peter Brogaard ved Fangels udstilling af STORY by Kranz & Ziegler

Peter Brogaard ved Fangels udstilling af STORY by Kranz & Ziegler

Peter Brogaard:
Peter Brogaard ser meget positivt på de mange arbejdspladser i byen. Og han håber på, at nogle af de mange indpendlere får lyst til at bosætte sig her pga. bymiljøet, den gode handel, naturen og de gode trafiklinjer. Og hvis det sker, så skal vi have flere byggegrunde, men der må også gerne komme mere blandet byggeri, så alle behov kan tilgodeses.
En forstærket bosætning må og bør føre til mere lokal handel og service.
Men der er også andre grunde til at slå sig ned i Aarup og omegn, mener han.
For man bør også skæve til, hvor mange arbejdspladser, som man kan nå som pendler på en time fra denne by, og det er virkelig mange.
I følge en kilde fra Region Syddanmark har Aarup med 413.711 arbejdspladser en femteplads på en liste – kun overgået af Vejle (563.400), Fredericia, Middelfart (448.200) og Kolding.
De tilsvarende tal er for Odense 257.200 og for Assens 231.300.
Fra Aarup kan vi nå dobbelt så mange arbejdspladser på en time, som man kan fra Odense og Assens.

 

Totalbankens hovedkontor i Aarup

Totalbankens hovedkontor i Aarup

Ivan Sløk
Han mener ligesom Peter Brogaard, at vi bør arbejde på at få flere til at bosætte sig her. Og der arbejdes faktisk også på det, for der er jo nye grunde, og Totalbanken tilbyder finansering til rimelige priser af de grunde, der desuden har en ret lav listepris sammenlignet med andre kommuner.
Og byen bør i øvrigt udvikles i retning mod syd og sydøst, dvs. især mod Skydebjerg, mener han.
Men byen mangler også lejeboliger til en billig husleje, fx må der gerne komme flere boliger på 50, 70 og 90 kvadratmeter, pointerer han.
Indpendlingsoverskuddet er imidlertid også positivt i den forstand, at de mange ansatte nok kan lægge en del handel her, inden de forlader byen inden aften.
Ivan Sløk kender også den statik, der viser, at man fra Aarup kan nå mere end 413.000 arbejdspladser på under en time. Det er absolut et plus for byen, mener han. Og det samme er de mange togafgange fra stationen.
Og så kan man også både bo og studere i denne by. Der er hurtig og nem adgang til mange uddannelsessteder fra den by, der har den flotteste natur lige uden for døren.

H.W.

Har du en nyhed eller en begivenhed du ønsker at dele med 5560, kan du kontakte os på eller indtaste den på nyhed

 

Bogmærk Permalink.