Spejdere truet af en succes

Af Peter Lundblad

Fortsat vokseværk i spejdergruppen Aarup Spejderne sender medlemstallet op på 65. Samtidig har to ledere forladt gruppen, og det gør, at spejderne mangler frivillige

Aarup Spejderne er i øjeblikket truet af deres egen succes. Mens andre spejdergrupper i Danmark kæmper med svigtende interesse fra børn og unge, er spejdergruppen i Aarup vokset med mere end 25 procent de senere år og nærmer sig nu 65 børn og unge.

Det giver behov for flere frivillige hænder, og derfor har det gjort ekstra ondt, at to af de gamle ledere har forladt gruppen de seneste måneder. De mente, efter næsten 10 års indsats, at have aftjent deres værnepligt, hedder det fra Aarup Spejderne.

”Det er naturligvis positivt, at vi får nye medlemmer ind hver uge. Vi tror, at de positive omtaler af spejderbevægelsen i forbindelse med Spejdernes Lejr 2017 i Sønderborg, har haft en positiv effekt. Men flere spejdere kræver flere ledere,” fortsætter Aarup Spejderne.

Én enkelt dag om ugen
Gruppeleder Tenne Andersen har flere forklaringer på Aarup Spejdernes succes: ” En af vore klare missioner er at være synlige i lokalområdet, og det har vi levet op til gennem en masse forskellige aktiviteter. Desuden har vi nogle meget engagerede ledere, som virkelig brænder for at give børnene nogle gode oplevelser. Det spreder sig som ringe i vandet og trækker hele tiden nye børn til,” fortæller gruppelederen for den 92-årige spejdergruppe.

Men netop derfor er det også ekstra vigtigt for spejdergruppen at få fyldt de huller ud, som de tidlegere frivillige har efterladt.

Ring til Tenna
Tenna Andersen og den øvrige leder- og bestyrelsesgruppe har prøvet mange forskellige initiativer, blandt andet Facebook og en snak med forældrene, i forsøget på at finde nye ansigter, der kunne tænke sig at give en hånd med én aften hver uge. ”Jeg synes, vi har meget at byde på. Vores fysiske rammer findes ikke bedre. Også miljøet i gruppen, både ledelsesmæssigt og blandt børn og unge, er i top. Men folk har mange gøremål i dag, så det er svært at få dem til at sige ja,” forklarer Tenna Andersen, der gerne vil kontaktes af interesserede.

Du kan fange Tenna på telefon 21 90 51 67, hvis du ønsker at give en hånd med som frivillig hos Aarup Spejderne – eller bare vil høre nærmere, lyder opfordringen fra spejderne.

Har du en nyhed eller en begivenhed du ønsker at dele med 5560, kan du kontakte os på eller indtaste den på nyhed

 

Bogmærk Permalink.