Skolestart 2015 i Bøger og Papir, Aarup

IMG_0163Bøger og Papir i Aarup – i daglig tale Aarup Boghandel – er klar til skolestarten med et helt nyt katalog, som klart tager højde for de nye tider.

Når man blader kataloget igennem, farveblyanter, moderne rygsække og pennalhuse i mange prislag, tastaturer og drikkedunke. Desuden finder man skriveredskaber af mange slags, linealer, tegnetrekanter – og som lidt af en kuriositet: Blyanterne har overlevet, og da de skal spidses, kan man også få blyantspidsere i mange prislag.
Lommeregnere og markeringspenne kan også købes i flere prisklasser.

Lektier?
Trods 57 års skolegang – alt medregnet – er undertegnede i dag ikke helt klar over, om lektiebegrebet stadig eksisterer i skolen. Men det må det jo gøre, for den lokale boghandel tilbyder flere forskellige slags studiekalendere til elever med ambitioner om at passe deres arbejde. Og nationen har jo brug for dem, der vil gøre en ekstra indsats.

IMG_0160Spil, børnebøger og ordbøger
Det er også muligt at få spil af mange slags, og små underholdende bøger, der fremmer læsefærdighederne på en sjov måde kan også købes. Og så har boghandelen heldigvis ikke glemt de gode og solide ordbøger. Fx tilbydes Gyldendals store røde ordbøger til både engelsk, tysk og fransk.
Vi skal jo kunne begå os internationalt i et lille land med meget stor udenrigshandel, selvom vi i disse år ser en sørgelig tendens til at alt for få – også på de videregående uddannelser – vælger fag som tysk og fransk til – til skade for udenrigshandelen.

 

 

IMG_20150804_094300Bogbind
I de “gode gamle dage” skulle man absolut binde sine bøger ind. Og det gør man vel stadig. I hvert fald tilbyder Aarup Boghandel bogbind af flere typer. Man kan dels få de traditionelle ruller, der så kræver saks og tape for at sidde fast. I øvrigt kan det også bruges til gavepapir.
Men boghandleren har også strækbart og vaskbart bogbind i forskellige størrelser, A4 og A5. Det har den fordel, at selv den mest fummelfingrede kan klare opgaven uden sin mors hjælp.

Ak, hvor forandret
Boghandelen tager med sit vareudbud på alle måder højde for behovet hos nutidens elever. Og der er sket visse forandringer siden eleverne i den lille stationsby på Lolland (og andetsteds) kom i pogeskolen i Hildas spisestue den 1. oktober 1954 med skifertavle, griffel og Ole Bole i tasken.
IMG_0157De samme elever fortsatte pr. 1. april i “den store skole” med ét klasseværelse og én lærer til alle årgange, de store om formiddagen og de små fra 12.20 om eftermiddagen. Her, hvor der var lokummer i gården, blev skifertavlen genbrugt, men af og til blev der også skrevet på papir og med penneskaft og blæk.
Men hvorfor kun af og til?
Jo, kommunen skulle spare, og så kunne der ikke ruttes med papiret.
I trækpapirets tid havde man andre trækprocenter end i dag og derfor færre midler, og den store velstandsbølge i Danmark kom først i perioden 1957-1964. Til gengæld kunne der godt ruttes med spanskrørsslagene, “nødderne” og eftersidningerne, hvis der var problemer med at møde til tiden, hvis bøgerne ikke var bundet ind eller man snakkede i timen.
Og synderne fik absolut intet ud af af klage over læreren derhjemme, tværtimod.

Hvis du mangler noget til skolestart, har Aarpup boghandel åbent i morgen(lørdag) 09.30-13.00.

H.W.

Har du en nyhed eller en begivenhed du ønsker at dele med 5560, kan du kontakte os på eller indtaste den på nyhed

 

Bogmærk Permalink.