Sådan fik vi genåbnet kirkerne i Orte, Kerte og Skydebjerg

Susanne Andersen, der er sognepræst ved Orte, Kerte og Skydebjerg Kirker, fortæller her om hvordan kirkerne blev åbnet:

”Så blev det muligt at samles i Danmarks kirker igen! Det har været savnet.

I kirkerne, hvor jeg selv er præst, var det dejligt at se menigheden igen. Vi startede Kristi Himmelfarts Dag, torsdag d. 21. maj, med at holde en gudstjeneste i Orte Kirke kl. 10.15. Vi var spændte, da vi slog dørene op – ville der komme nogen?

Det gjorde der bestemt! Og udstyret med trykte salmeark, som blev uddelt af en handskebeklædt kirketjener, slog kirkegængerne sig ned. Vi kender alle sammen det her med, at man har en stamplads. Men det var slet ikke sikkert, at man kunne få lov at sidde på sin favoritbænk, for hver 2. bænk skulle stå tom.

Og selvom gensynsglæden var stor kirkegængerne imellem, kunne man heller ikke slå sig ned ved siden af hvem, man ville, for afstandskravet siger 2 meter i kirken – når man synger. Og synge, det ville vi ligegodt! Men til slut faldt vi alle sammen til ro på en reglementeret bænk, og vi kunne stemme i med den første salme: ”Det dufter lysegrønt af græs”.

Det var en fornøjelse at lytte til menighedens salmesang.

Det var det også ved søndagens to gudstjenester: kl. 9 i Kerte Kirke og kl. 10.15 i Skydebjerg Kirke. Også her opførte vi den lille dans omkring kirkebænkene, men blev vel til sidst ganske tilfredse med den plads, vi til slut kunne vælge denne dag.

I alle tre kirker havde forsigtigheds princippet sejret, så vi undlod af have altergang, vi fremsagde trosbekendelsen i stedet for at synge den, og vi sang fra salmeark i stedet for salmebogen.

Midt i glæden over kirkernes åbning med gudstjenester, sang og fællesskab må vi dog ikke glemme de mennesker, der stadig ikke føler sig trygge nok til at komme til gudstjeneste. I kirkerne gør vi alt, hvad vi kan, for at man kan deltage i gudstjenesten uden frygt for smitte”.

 

Har du en nyhed eller en begivenhed du ønsker at dele med 5560, kan du kontakte os på eller indtaste den på nyhed

 

Bogmærk Permalink.