Rusland-foredrag velbesøgt

Der var rigtig mange til stede i biografsalen, da Erik Kulavig, Ørsbjerg, holdt foredrag om Rusland i Industriens Foredragsforening onsdag den 7. sept.

Der var faktisk så mange, at næsten alle biografsæder var besat, også ”kysserækkerne” øverst oppe, og desuden sad der ca. 10 ved bordene nede foran.

Men emnet var også højaktuelt, for foredragsholderen har tilbragt hele sit arbejdsliv med at forske og undervise i russisk historie, kultur og samfundsforhold på SDU. Han kunne derfor ”dissekere” den russiske folkesjæl, trække de historiske linjer op og knytte forbindelse til Gorbatjov, Jeltsin og Putin.

Og selvfølgelig kom han ind på sidstnævntes ”militære operation” – eller var det snarere et regulært røverisk overfald på Ukraine? Vurderingen afhænger af de øjne, man individuelt ser med – fra øst eller vest.

Og denne frihed til at se, høre og ytre sig er også afhængig af, om man har en grundlovssikret ytringssikkerhed, en tilpas stor viden – eller om man har KGB som sin skygge – og kun oplever statsstyrede, censurerede medier. Alt dette og mere kunne Erik Kulavig belyse på fremragende vis.

Næste foredrag 5. okt. kl. 19:

Hærvejen, Norge og Portugal
Det næste foredrag i Industriens Foredragsforening er med Troels Beck fra Skalbjerg. Han vil vise billeder og fortælle om den danske hærvej, den portugisiske Camino og bjergene i Norge.

Og Troels Beck har virkelig noget at have det i, for han har været rejseguide og vandrer i rigtig mange år – og har samlet stor viden. Derfor plejer hans foredrag at være velbesøgte.

Foredraget foregår i biografsalen i Aarup onsdag den 5. okt. kl. 19.00 – ca. 21.

Foredrag i november:
Allan Buch om fiskeri ved Lillebælt 2. nov. – og ”Syng julen ind” med Lisbeth Nielsen 30. nov.

Sæt allerede nu kryds i kalenderen ved disse onsdage.

H.W./Aarup.dk

Har du en nyhed eller en begivenhed du ønsker at dele med 5560, kan du kontakte os på eller indtaste den på nyhed

 

Bogmærk Permalink.