Perfekt generalprøve på Byens bedste Horehus

Rudy Tom Due  og Sara Gadborg spiller Sherif Ed Earl og Miss Mona

Rudy Tom Due og Sara Gadborg spiller
Sherif Ed Earl og Miss Mona

Frøbjerg Festspil havde onsdag generalprøve på på Byens bedste Horehus, og alt forløb perfekt, vejret var fornemt, 400 mennesker var mødt op på Danmarks flotteste scene og fik herlig og medrivende underholdning. Skuespillet/lystspillet bygger opr. på filmen “Best little Whorehouse in Texas” med Dolly Parton og Burt Reynolds i hovedrollerne.

Chicken Ranch
Frøbjerg Festspils version er helt igennem festlig, fornøjelig og medlevende, og publikum vil få en særdeles god aften derude i de flotte omgivelser. Men husk lidt varm tøj, for der kan godt blive køligt hen på aftenen. I skuespillet møder man både pigerne i “Chicken Ranch”, bordelmutteren og sheriffen, der absolut ikke vil nedlægge denne “farm” eller “ranch”, for han har et særdeles godt øje til “Miss Mona”.
I det hele taget er pigerne, der i “de gode gamle dage” kostede 3-4 dollars pr. besøg, populære i mindst 50% af befolkningen i den lille Texas-by, mens andre er lidt eller noget mere forbeholdne. Blandt disse kan der dog godt være nogle, der har lidt “urent mel i posen” ved en nærmere “revision”.

Frøbjerg Festspil er baseret på frivillige hænder, og der er altid plads til én til.

Frøbjerg Festspil er baseret på frivillige hænder, og der er altid plads til én til.

College og football
Pigerne har et særdeles godt ry i dele af befolkningen, og derfor kommer drengene fra college på besøg på Thanks Giving Day, og det giver gode indtægter på dette “stille og rolige sted ude på landet”, hvor man virkelig godt kan bruge et erhvervsopsving af den type, som Miss Mona arbejder for.
Og vinderne i american football får en belønning for sejren. Vi overlader til publikum selv at konstatere, hvad denne sejrspræmie går ud på.

Arbejdernes lønningsdag
Fredag på dette sted er der lønningsdag på bomuldsfabrikken, og det giver et klart boom i omsætningen. Men nogle af mændene kan være lidt primitive, og det kommenterer den kvindelige chef med ordene:
“Mænd er ikke altid nogle svin – kun i 92% af tilfældene!”.
I det hele taget er stykket spækket med sjove og vittige bemærkninger – solid underholdning hele vejen igennem.

Vagthundens TV-program og andre fjender
Af og til dukker der en TV-vært op for at afsløre denne særprægede farm, og der kommer også andre kritikere af mere moralsk observans, fx missionens folk. Men de bliver konfronteret med sheriffen, Miss Monas ven, og vi overlader til publikum selv at opleve, hvad der så sker i byen. Flere øvrighedspersoner kommer på banen, og dobbeltmoralen og hykleriet hudflettes totalt.

Der er flotte dansescener i stykket

Der er flotte dansescener i stykket

Frøbjerg Festspil, farverigt, fornøjeligt, flot, fyrigt og festligt
Skuespillet er krydret med sjove og underfundige bemærkninger, god musik, underholdende sange og særdeles flotte danseoptrin. Men et sådant festspil skal selvfølgelig opleves i sin helhed på hjemmebanen Frøbjerg, hvor alle sanser kan bruges til en totaloplevelse. Den kan kun fås derude på bavnehøjen.
Efter generalprøven var der evaluering med instruktør Carsten Friis, og han var i følge oplysninger til www.aarup.dk særdeles tilfreds med denne sommers første og helt perfekte offentlige optræden.

Byens bedste Horehus har premiere i morgen(fredag den 6. august) og spiller helt frem til og med den 22. august.
Kontakt eller billet til festspillene: www.froebjerg.dk eller

Se evt. også Frøbjerg Festspils annonce på www.aarup.dk

Skrevet (og oplevet) af H.W.

Har du en nyhed eller en begivenhed du ønsker at dele med 5560, kan du kontakte os på eller indtaste den på nyhed

 

Bogmærk Permalink.