Opfindsom koreografi til diskodrøn på Frøbjerg Bavnehøj

Koreograferne Patrick Terndrup og Steffen Hulehøj glæder sig til at arbejde sammen med dygtige dansere i Saturday Night Fever. De har begge været med i den succesfulde Saturday Night Fever – The Musical med Silas Holst i hovedrollen, og de lover, at de vil gøre deres ypperste for, at diskosklassikeren på Højen også bliver et brag af en danseforestilling.

Carsten friis

– Steffen og Patrick er to sindssygt dynamiske koreografer, der er knalddygtige til at se og dyrke forcerne hos dem, de arbejder sammen med, siger Carsten Friis, instruktør og kunstnerisk leder på Saturday Night Fever, som Frøbjerg Festspil spiller i 2018. 

Før de to koreografer tog deres uddannelse på Den Danske Scenekunstskole – Musicalakademiet i Fredericia, har de begge en lang fortid som amatører, og Carsten Friis har haft dem som medvirkende i flere forestillinger.

– Deres koreografier er opfindsomme og fyldt med historie og dramatik, og netop derfor er de en gave til musicalgenren og til Frøbjerg Festspil, understreger instruktøren.

Det bliver en fest
Dertil kommer, at de begge medvirkede i netop Saturday Night Fever – The Musical, der i år spillede for fulde huse i København og Århus. Så de har i den grad discofeberen frisk i erindring, når de skal ”smitte” de dansere, der bliver udvalgt til Saturday Night Fever, opført som friluftspil, til audition den 11. november.

Patrick Terndrup

Patrick Terndrup er 28 år og er opvokset i Nyborg. Om hans medvirken i Saturday Night Fever – The Musical i København på Falconer siger han:

– Det var en fest, og den fest skal vi have gang i på Frøbjerg. Vi laver vores helt eget version. Det er jo udendørs og med amatører. Vi skal lave en version, der passer til de medvirkende, der skal være med, siger han.

Han er uddannet fra Den Danske Scenekunstskole – Musicalakademiet Fredericia i 2012, og han har medvirket i utallige musicalproduktioner i Odense, København og Fredericia. Senest har han medvirket i publikumssuccesen Klokkeren fra Notre Dame på Fredericia Teater og Dirty Dancing i Tivoli.

Mange dansenumre
Ambitionsniveauet er højt på dansernes vegne, og Saturday Night Fever bliver en forestilling fyldt med dans.

– Vi skal bruge megaseje dansere. Der bliver mange dansenumre, og vi har høje forventninger, og vi kommer til at arbejde meget intenst med danserne. Folk skal komme til audition, hvis de vil udfordres og vil arbejde med dansen og udvikle sig, understreger han.

Steffen Hulehøj

Glimmer og kassebukser
Forestillingen foregår i 1970’erne i diskoens guldalder, og det vil i den grad afspejle sig på scenen.

– Vi kommer til at arbejde med mange trin og udtryk i koreografierne, og vi skal have den der natklubstemning frem, selv om det er udendørs. Der bliver både små intime dansenumre og store numre, hvor alle er med. Der bliver en masse fede kostumer, glimmer og kassebukser, siger koreografen.

Begge koreografer kender allerede Frøbjerg Bavnehøj fra arbejdet med de medvirkende i årets forestilling Sommer i Tyrol, hvor de også stod for koreografien.

– På Frøbjerg er der en god stemning. De medvirkende har ja-hatten på. Det kan være hårdt arbejde at skulle lære dansene, men det skal også være sjovt, fastslår Patrick Terndrup. Lige nu laver han koreografi på Cabaret hos Jysk Musikteater i Silkeborg, og til december starter han prøver på musicalen The Book Of Mormon på Det Ny Teater i København.

Med i musicalen Seebach
Til audition i Frøbjerg Samlingshus den 11. november er det kun Patrick Terndrup, der er til stede, for Steffen Hulehøj spiller med i musicalen Seebach på Fredericia Teater. Han er 32 år og uddannet fra Den Danske Scenekunstskole – Musicalakademiet Fredericia i 2007. Han har haft job som performer i Danmark, Finland og Sverige på mange forskellige store produktioner. Han har senest medvirket i Kinky Boots på Malmøoperaen, Mamma Mia i Finland og Hairspray i Tivoli.

Har du en nyhed eller en begivenhed du ønsker at dele med 5560, kan du kontakte os på eller indtaste den på nyhed

 

Bogmærk Permalink.