Økologisk have – frivillige melder sig

Mette Telling Steenholdt er haveambassadør i foreningen Praktisk Økologi, og hun har haft træffetid i Erholm Fødevaremarked i to weekender for at promovere ideen om en økologisk besøgshave i Erholm Slotspark, hvor det er planen at udvikle et antal bede – og desuden give instruktioner, dvs. formidle den økologiske tankegang og praksis, der allerede fungerer i Erholms økologiske landbrug.

Denne tilstedeværelse, omtale i lokale medier og på Praktisk Økologis hjemmeside har betydet flere henvendelser fra interesserede, der vil være med på frivillig basis.

Efter søndag den 12. december er antallet af frivillige kommet op på godt 15, men der må gerne komme endnu flere.

Midt i januar fortsætter planlægningen, så arbejdet kan gå i gang hen på foråret.

Mette Telling skal være den ansvarlige tovholder på projektet, og hun er selv uddannet inden for organisationen PØ. Desuden har hun erfaring fra flere skolehaver, en permahave – og en mere vild udgave af haven. Hun praktiserer desuden rådgivning om selvforsyning og bæredygtighed.

Netværksgruppen Erholm Besøgshave søger medlemmer til gruppen. Gruppen ønsker at lave en havemodel, der giver et bud på, hvordan man kan lave en køkkenhave derhjemme. Gruppen vil løbende holde arbejdsdage og kurser om bl.a. økologi, kompost, dyrkningssystemer og biodiversitet.

Det første planlægningsmøde hvor gruppen snakker om størrelse, indhold, datoer for arbejdsdage og meget mere holdes lørdag den 15. januar kl. 10-12. Alle er velkommen, og mødestedet er ved Erholm Fødevaremarked. Læs mere om nætværksgruppen og tilmelding til arrangementet på: https://merelivihaven.dk/erholm_besoegshave/kalender/.

Kontakt:
Mette Telling Steenholdt, tlf. 28605519, mail:
Mikael Elke Lund, dir. i PØ, tlf. 22182682 – mail:

H.W./Aarup.dk

Aarup.dk er ved at lukke ned, så vi modtager ikke nye indlæg.

 

Bogmærk Permalink.